Clotilde Armand: Pensiile speciale - un concept original, marca PSD, la fel ca doctoratele în Apărare

Pensiile speciale nu există în alte ţări. Este un concept original, unic în lume, marca PSD, la fel ca doctoratele în Apărare, a atras atenţia Clotilde Armand, de la USR.
Clotilde Armand(USR)
Clotilde Armand(USR) (Florin Chirila/Epoch Times)

Ordonanţa de urgenţă pe tema pensiilor speciale promovată de Guvernul Tudose este făcută "după chipul şi asemănarea celor mai mari finanţişti de partid din România", Olguţa Vasilescu şi Liviu Dragnea - zero profesionalism şi multă disperare, a acuzat vicepreşedintele USR, Clotilde Armand, într-un interviu acordat RFI.

"Domnul Tudose ne spune că este incredibil că s-a ajuns aici, trebuie să stopăm acest lucru. Eu vreau să-i reamintim cine ne-a adus aici. Dragnea şi Tudose au uitat brusc că erau membri PSD în 2015, când a fost adoptată această lege. Pensiile speciale nu există în alte ţări. Este un concept original, unic în lume, marca PSD, la fel ca doctoratele în Apărare. Apoi, este profund nedrept ca statul să plătească pensii celor care nu au contribuit la fondul de pensii", a declarat Clotilde Armand.

Reprezentanta USR propune anularea pensiilor care nu sunt bazate pe contribuţii, respectiv a acestor pensii speciale.

"Pensiile de stat sunt plafonate, de exemplu, în America şi în Franţa. În America, pensia de stat, "social security", nu poate depăşi 2.600 de dolari, adică 10.000 de lei pe lună. În Franţa, pensia de bază este plafonată la 1.500 de euro pe lună. Asta nu înseamnă că oamenii nu au alte pensii, dar eu vorbesc aici de pensia de stat", a precizat Clotilde Armand.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne