Ziua 186. "Aleşii noştri au construit un sistem mafiot!"

De-a lungul anilor, aleşii "ţării" au construit, legislatură cu legislatură, un sistem mafiot, ajutaţi de indiferenţa românilor. Este deci timpul ca oamenii să se trezească, pentru ca ţara să revină la normal, susţin protestatarii.
Loredana Diacu
04.08.2017

alte articole

Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)
Loredana Diacu
04.08.2017

O furnică nu poate răsturna un munte, dar îl poate muta din loc încet, bucăţică cu bucăţică. La fel şi oamenii, dacă sunt mulţi, dacă se unesc, vor putea schimba situaţia în această ţară, transformând-o dintr-un stat captiv într-o Românie liberă, în care oamenii sunt respectaţi şi pot trăi normal, transmit protestatarii #rezist, reveniţi pentru 186-a seară consecutiv lângă Guvern.

Determinaţi să reziste oricât va fi nevoie, protestatarii îşi manifestă indignarea faţă de ceea ce fac politicienii - de la de acum arhicunoscutele tentative de a-şi graţia corupţii, până la saga pensiilor speciale. Avem de-a face, susţin oamenii, cu "un sistem mafiot organizat" care a reuşit să prolifereze datorită indiferenţei românilor.

Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

"Suntem într-un punct în care avem senzaţia că nu se mai poate face aproape nimic pentru ca România să intre pe un făgaş normal. Tot ce se întâmplă în ultimul timp în Justiţie (cazurile Mazăre, Voiculescu, Onţanu, Popoviciu etc.), în sistemul de pensii (pensiile speciale nesimţite din MAI, armată şi magistratură), în domeniul salarizării (bugetele locale sunt la dispoziţia primarilor pentru stabilirea salariilor din administraţia publică locală după bunul plac al acestora, ca urmare a robinetului deschis de doamna Sevil Shhaideh prin faimoasele ordonanţe 6 şi 9 de astă-iarnă, dar ignorate de noi la acea vreme) este rezultatul multor ani în care aleşii noştri (indiferent de culoarea politică) au construit pas cu pas, legislatură cu legislatură, un sistem mafiot organizat special pentru interesele personale şi de grup, în timp ce noi am fost "complici" la toate acestea prin neimplicare civică, absenteism la vot, lipsa de informare corectă, lipsa de atitudine civică faţă de toate neregulile din comunităţile noastre (la nivel local) şi din ţară.

Dar, speranţa moare ultima! Cei care protestăm şi astăzi, de 186 de zile neîntrerupt în Piaţa Victoriei şi în alte câteva oraşe din ţară, suntem cei care nu ne-am pierdut speranţa şi nu vom ceda, indiferent de intimidările autorităţilor (modificările anunţate de doamna Carmen Dan prin care solicită eliminarea amenzilor pentru tulburarea ordinii publice şi aplicarea directă a pedepselor cu închisoarea pentru astfel de fapte). Marin Preda spunea: "O furnică nu poate răsturna un munte, dar îl poate muta din loc încet, bucăţică cu bucăţică". Deci, ca să schimbăm totul, e nevoie de toţi", transmite o protestatară.

La rândul său, un protestatar reaminteşte şi el că retragerea din Stradă nu este o soluţie, căci i-ar îndreptăţi pe politicieni să creadă că îşi pot permite orice, fără ca oamenii să reacţioneze. În plus, faptul că în Piaţa Victoriei încă se protestează îi motivează şi pe alţii să iasă din case, ştiind că au cui să se alăture.

Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

"Venim în Piaţă, şi eu şi ceilalţi, în continuare. Fiindcă ne pasă de ce se întâmplă şi, mai ales, de cum se întâmplă unele lucruri pe la noi de ceva vreme, în special de anul trecut, din decembrie. Nu mă iluzionez cu gândul că ceea ce facem noi aici schimbă de azi pe mâine lucruri importante. Am însă convingerea că ar fi păcat să se retragă toată lumea, lăsându-i astfel pe politicienii de la putere să creadă că le merge şi cu ceea ce fac fiindcă nu se aud obiecţii dinspre oameni, că incompetenţa şi/sau impostura nu atrag reacţii.

Noi venim în Piaţă zilnic, sau cât de des putem, şi se pare că asta îi inspiră până la urmă şi pe alţii. Au început să revină unii oameni care ajunseseră cumva la impresia că nu mai vine nimeni pe aici. Chiar dacă nu sunt pe cât de mulţi ar putea ori ar fi cazul, sunt totuşi. Iar pe lângă aceştia, de o vreme au început să vină pe la Guvern şi alţii, care par puşi pe treabă şi sunt chiar cu treabă – stiu din ştiri recente că, după procurori DNA, guvernul a primit vizite şi de la cei din DIICOT, care or fi ştiind şi ei ceva. Noi rămânem pe fază şi facem ceea ce ţine de noi", spune protestatarul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor