Dragnea nu se lasă, îl vrea dat jos pe Zgonea de la şefia Camerei Deputaţilor

Apariţia lui Zgonea în Parlament alături de ambasadorul SUA nu-l clinteşte pe Dragnea din dorinţa de a-şi da jos fostul coleg de la şefia Camerei Deputaţilor.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

UPDATE: Liviu Dragnea a anunţat, la finele şedinţei conducerii partidului, că procedura revocării lui Zgonea va fi amânată până după alegerile locale.

"Scandalul cu Valeriu Zgonea este numai la dumneavoastră (presa n.r.), în partid e închis. Valeriu Zgonea este deja istorie. Pentru PSD, pentru alte instituţii poate nu. Singura întrebare care este acum în partid este cândva va pleca. Toţi militanţii noştri sunt preocupaţi de campania electorală şi după 5 iunie vom introduce procedura de revocare care se va finaliza cu revocarea." a declarat Dragnea.

***

Liderul PSD, Liviu Dragnea şi-a reiterat duminică intenţia de a îl da jos din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor pe Valeriu Zgonea în termen de o săptămână sau două, după modificarea Regulamentului Camerei. Totodată, Dragnea şi-a acuzat fostul coleg că a avut drept scop destabilizarea partidului şi că mergea des la Cotroceni, relatează Mediafax.

"Aştept la colegii mei din Biroul Permanent al Camerei să finalizeze modificarea regulamentului şi când va fi gata, într-o săptămână, două, o să purcedem la revocare. (...) Acesta e un caz de studiat, Valeriu Zgonea. Eu sincer nu ştiu unde se termină Valeriu Zgonea şi unde începe Zorro sau Mihai Viteazu", a declarat Dragnea la RTV.

Preşedintele PSD a mai susţinut că atât el, cât şi colegii săi au înţeles că Zgonea "a acţionat împotriva partidului" şi că lucrurile pe care le-a făcut "au ieşit foarte mult la iveală" după condamnarea lui Dragnea.

"Din păcate acest domn mult timp a tot vorbit în diverse locuri despre partidul nostru şi nu în termeni buni, nu în termeni corecţi. (...) Eu sunt sigur că a vorbit şi la Cotroceni pentru că am înţeles că în ultimele luni mergea foarte des la Cotroceni. Ştiam şi eu şi ştiau şi câţiva colegi de-ai noştri. Oraşul este foarte mic şi se află, în Bucureşti este foarte greu să faci ceva şi să nu se ştie pentru că nu sunt locuri secrete. Totuşi, când mergi la Cotroceni – este o instituţie cu foarte mulţi oameni. În ultimele zile a avut un pachet de acţiuni care a avut ca scop destabilizarea partidului în prag de campanie electorală, asta nu i-a fost iertată de colegi", a spus preşedintele PSD.

Întrebat la cine se referea când susţine că cineva are tot interesul ca PSD să intre în disoluţie, a afirmat că este vorba de adversari politici, inclusiv preşedintele Klaus Iohannis şi că partidul ar fi intrat în disoluţie dacă el ar fi renunţat la funcţia de preşedinte după condamnare.

Reamintim că Zgonea, considerat până nu demult stâlp al PSD, a fost exclus din partid după ce a cerut demisia lui Liviu Dragnea, condamnat la închisoare din dosarul fraudării referendumului din 2012, acţiune echivalată acum cu tentativa de "destabilizare" a partidului.

După excludere, Dragnea a încercat să-l suspende pe Zgonea de la şefia Camerei Deputaţilor, încercare dejucată de cel de al doilea. Zgonea a refuzat să plece din "post" susţinând că vrea să rămână să apere legile de "jihadul anti-justiţie." Recent, ambasadorul SUA s-a afişat alături de Zgonea în Parlament, exprimându-şi susţinerea faţă de acesta.