Dragnea: "Strict electoral, nu am avea niciun interes ca Guvernul să pice"

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirilă/Epoch Times)

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a susţinut duminică seară că nu-şi doreşte ca actualul guvern să pice, căci din punct de vedere strict electoral social-democraţii nu au niciun interes. Însă, dacă Guvernul va demisiona va fi înaintată o propunere de premier preşedintelui Klaus Iohannis.

"Am fost întrebat dacă dăm Guvernul jos, dacă introducem moţiune de cenzură sau nu. Am spus-o şi vă spun şi dumneavoastră: şansele sunt 50%-50%. Se apropie cu paşi repezi de asta. Noi încercăm să ţinem stabilitate. Vorbind strict electoral, nu am avea niciun interes. Dorinţa mea este să nu pice acest Guvern, sa îl ţinem la guvernare, într-un singur caz s-ar întâmpla asta. Am vorbit şi cu domnul Tăriceanu lucrul acesta, dacă acţiunea guvernamentală va deveni foarte periculoasă, adică dacă va produce efecte foarte rele. Dacă Guvernul demisionează o să ne întâlnim rapid şi o să luăm o decizie. O să îi transmitem preşedintelui Iohannis o propunere de prim-ministru de care va trebui să ţină cont. Va fi o propunere pentru o perioadă strict limitată până la alegerile parlamentare. Poate Guvernul Cioloş rămâne şi nu demisionează", a declarat Dragnea, preluat de Agerpres, la România Tv.

După numirea Guvernului Cioloş pe fundalul protestelor declanşate de tragedia din Colectiv, au existat voci carea au susţinut că Iohannis a greşit cu această mişcare şi că ar fi trebuit fie să organizeze alegeri anticipate, fie să lase PSD-ul la guvernare, pentru a deconta toate greşelile pe care le-a făcut. Acum, cu un Guvern tehnocrat, PSD-ul, spălat de responsabilitate, va intra în alegeri fără să fi fost făcut responsabil pentru dezastrul lăsat în urmă.