Dragnea: Am început o acţiune de redeschidere a procesului Referendumului. Plus o plângere împotriva lui Papici

Liderul suprem al PSD, Liviu Dragnea, anunţă două acţiuni în justiţie: o acţiune de redeschidere a procesului 'Referendumul' şi depunerea unei plângeri penale împotriva procurorului Lucian Papici.
Andrei Pricopie
02.02.2017

alte articole

Liviu Dragnea (Eugen Horoiu / Epoch Times România)
Andrei Pricopie
02.02.2017

Condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la doi ani de închisoare cu suspendare, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat joi, la finalul reuniunii Comitetului Executiv Naţional al partidului, o acţiune de redeschidere a procesului 'Referendumul' şi depunerea unei plângeri penale împotriva procurorului Lucian Papici.

"Am început o acţiune de redeschidere a procesului Referendumului, deocamdată cu două acţiuni. Am spus acum câteva zile că o să începem să vorbim despre adevăraţii penali din România. Am aici o plângere penală împotriva domnului procuror Lucian Papici, pentru faptul că a uzurpat calităţi oficiale, pentru că mi-a semnat rechizitoriul de trimitere în judecată în 27 septembrie 2013, în condiţiile în care mandatul semnat de preşedintele României, singurul abilitat să numească în acest tip de funcţii un procuror, s-a încheiat pe 23 septembrie. Acel artificiu cu delegările semnate de procurorul general nu ţin loc de lege", a declarat Dragnea, citat de Agerpres.

A doua acţiune este o contestaţie la executare adresată Tribunalului Bucureşti.

"Avocaţii spun, studiind Codul penal şi de procedură penală, care nu este deloc ambiguu, că practic eu nu am hotărârea de condamnare. Hotărârea de condamnare a unui cetăţean român trebuie să conţină trei elemente - partea introductivă, dispozitivul (acel anunţ) şi expunerea care cuprinde de fapt toată motivarea. Eu, după aproape 10 luni de zile, nu am această motivare - asta înseamnă că hotărârea nu este completă. De asemenea, nici nu mai pot avea niciodată, pentru că legislaţia este foarte clară, motivarea este obligaţie legală şi trebuie dată la toate hotărârile în 30 de zile. Au trecut aproape 10 luni.

Trebuie semnată şi asumată şi compusă de către toţi membrii completului. Doamna fostă preşedintă a Curţii Supreme, Livia Stanciu, la două luni după ce a fost adoptată această sentinţă, s-a pensionat şi a mers la Curtea Constituţională. Există o prevedere legală, care e şi acum în vigoare, care spunea că orice judecător care iese din sistem are obligaţia să-şi încheie toate motivările. Nu s-a întâmplat la această oră, nu mai poate semna această motivare", a precizat Dragnea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor