Ministrul pentru Mediul de afaceri demisionează: Nu pot accepta impostura! Vreau să mă pot uita în ochii copilului meu

Într-un demers de conştiinţă, Florin Jianu le dă un exemplu colegilor săi şi demisionează din Guvernul care a pus ţara pe jar adoptând ordonanţa graţierii şi cea care mutilează Codul Penal. "România nu merită ce i se întâmplă acum", spune ministrul.
Florin Jianu, preşedinte, Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România
Florin Jianu, preşedinte, Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Pe fundalul adoptării ordonanţelor-elefant şi a valurilor de proteste ce au cuprins ţara, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Florin Jianu, a anunţat, joi dimineaţă, că demisionează din Guvern. "România nu merită ce i se întâmplă acum, românii nu merită ce li se întâmplă acum!" spune Jianu, explicând că nu vrea, ca peste câţiva ani să fie pus în situaţia de a îi spune copilului său că a fost un laş.

"Am reflectat cu responsabilitate la ceea ce este etic să fac în continuare şi nu în principal pentru probitatea mea profesională, pentru că aici am conştiinţa curată, ci pentru copilul meu, pentru cum o să mă uit în ochii lui şi ce anume o să îi spun peste ani. O să îi spun că tata a fost un laş şi a girat acţiuni pe care nu le împărtăşeşte sau a ales să iasă cu fruntea sus dintr-o poveste care nu este a lui?!

Am muncit cu credinţă şi îndârjire în fiecare din cele 28 de zile de mandat şi nu mi-a trecut prin gând că munca ar putea fi umbrită într-un mod atât de brutal şi de nedrept.

Cei care mă cunosc ştiu că nu pot accepta impostura sau minciuna!", scrie pe Facebook Jianu.

(Fostul) ministru mai precizează că nu vrea ca decizia sa să fie folosită politic de o parte sau alta şi declară că războiul care se poartă acum e unul pe care nu îl împărtăşeşte şi îl vrea cât mai repede oprit.

"Sunt oameni pe care îi apreciez în prezenta guvernare şi care nu meritau nici ei ce s-a întâmplat acum două seri. Sunt oameni pe care îi apreciez în PSD şi în a căror bună credinţă şi putere de luptă îmi pun în continuare speranţa de a restaura ce poate şi trebuie a fi restaurat: Competenţa şi cinstea!!!

Mă gândesc la viitorul ţării mele, al ţării noastre, al tuturor, viitor pe care trebuie să îl scriem cu onoare şi cinste, nu cu impostură şi minciună. România nu merită ce i se întâmplă acum, românii nu merită ce li se întâmplă acum!", adaugă Jianu.

"Mă gândesc la viitorul antreprenorial al acestei ţări cu un potenţial uriaş de inovare şi la cuvintele magice pentru antreprenori: PREDICTIBILITATE SI STABILITATE. Acestea trebuie restabilite urgent!!!

Mă gândesc, de asemenea, nu la viitorul meu, ci la viitorul oamenilor care m-au urmat în echipa de la minister, fie din interiorul aparatului ministerial sau cei aduşi de mine, oameni oneşti, sinceri şi atât de dornici de schimbare. Fiţi puternici şi ţineţi drumul drept!", mai precizează fostul ministru.

Totodată, ministrul face o scurtă trecere în revistă a activităţii sale la minister şi îi roagă pe cei tentaţi să folosească gestul său în scop politic, propagandistic sau de orice altă natură a incita, să se abţină.

"Sunt şi rămân tehnocrat, nu mă pricep la politică, mă pricep la domeniul IMM şi la antreprenoriat. Nu voi ieşi în mass-media pentru declaraţii şi vă rog să respectaţi această dorinţă. Îmi doresc, de asemenea, să putem munci iarăşi, liniştiţi, în această ţară.", susţine Jianu.

Fostul ministru mai precizează că a pregătit mesajul său de demisie încă din seara celebrei şedinţe de guvern dar a tot amânat decizia sperând că "gândul bun sau măcar presiunea străzii îi vor determina pe cei care au greşit conceptual dar şi pe cei care au acţionat, să aibă onoarea de a îşi repara ,eroarea' şi să ne continuăm liniştiţi activitatea."

"Dacă ei nu au făcut-o două zile, poate acest exemplu le va fi util.", concluzionează Jianu.

Reamintim că, marţi seară, Guvernul a adoptat, pe şest, cele două ordonanţe mult hulite de societatea civilă şi criticate de instituţiile anticorupţie. Adoptarea a fost făcută pe ascuns, fără ca cele două acte normative să fi fost puse pe ordinea de zi, într-un dispreţ total faţă de opinia celor peste 100.000 de oameni care au ieşit pe stradă duminica trecută pentru a protesta şi faţă de poziţia instituţiilor anticorupţie.

La scurt timp după ce s-a aflat despre adoptarea ordonanţelor, mii de oameni au ieşit pe străzi atât în Capitală cât şi în multe alte oraşe ale ţării iar miercuri, protestele au reizbucnit cu şi mai mare intensitate, în jur de 300.000 de români ieşind în stradă.

Merită menţionat că la doar câteva ore de la adoptare, ordonanţele au apărut în Monitorul Oficial, ceea ce înseamnă că încep să producă efecte în favoarea corupţilor, atât a celor aflaţi după gratii cât şi a celor cu dosare pe rolul instanţelor sau în curs de instrumentare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne