Dr. Nicoleta Tătaru, despre cadavrele de la Antipa: Din punctul meu de vedere, nu ar fi permis să intre copiii la o asemenea expoziţie, e prea şocant

Expoziţia "The Human Body" de la Muzeul Antipa din Capitală, unde sunt expuse 200 de cadavre conservate prin plastinare, a stârnit reacţii negative din partea multor mai multor doctori, psihologi şi oameni de ştiinţă, care sunt de părere că nu ar trebui să fie permis accesul liber al publicului, indiferent de categoria de vârstă. De aceeaşi părere este şi medicul psihiatru Nicoleta Tătaru, care a declarat că nu ar trebui permis accesul copiilor.
Nicoleta Tătaru (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
12.04.2013

Expoziţia "The Human Body" de la Muzeul Antipa din Capitală, unde sunt expuse 200 de cadavre conservate prin plastinare, a stârnit reacţii negative din partea mai multor doctori, psihologi şi oameni de ştiinţă, care sunt de părere că nu ar trebui să fie permis accesul liber al publicului, indiferent de categoria de vârstă. De aceeaşi părere este şi medicul psihiatru Nicoleta Tătaru, care a declarat că nu ar trebui permisă intrarea copiilor.

"Expoziţia cred că a ridicat enorme puncte de întrebare şi răspunsuri datorită acestei dileme etice pe care o ridică. Din punct de vedere educativ, aşa cum spuneam, mai ales pentru studenţii la medicină e o expoziţie foarte interesantă. Eu n-am văzut-o pentru că nu-mi plac lucrurile morbide, mi-a fost destul cât am studiat medicina. Din punctul meu de vedere nu ar fi permis să intre copiii la o asemenea expoziţie , e prea şocant", a declarat, pentru Epoch Times, dr. Nicoleta Tătaru.

Declaraţia a fost făcută la Congresului Asociaţiei Mondiale de Psihiatrie, care are loc în perioada 10-13 aprilie, la Palatul Parlamentului din Capitală şi la care Epoch Times este partener media. La Congres, iau parte la dezbateri peste 2.000 de specialişti şi tineri profesionişti din domeniul sănătăţii publice, îngrijirii primare, medicinei generale, sănătăţii mintale şi managementului sanitar din întreaga lume.

Organizarea Congresului în România constituie o oportunitate unică din perspectiva proiectelor integrative naţionale şi zonale anticipate. În plus, dincolo de programul ştiinţific bogat, Congresul oferă ocazia unui dialog direct cu specialişti şi este un prilej de informare asupra noilor produse şi servicii din domeniu (registru medical electronic, telemedicină, e-card-uri portabile etc.). Vor fi organizate demonstraţii şi workshop-uri în cadrul expoziţiei specializate ce va însoţi manifestarea ştiinţifică, au precizat organizatorii.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Mondială de Psihiatrie, Asociaţia Română de Psihiatrie şi Psihoterapie, Societatea Naţională de Medicina Familiei şi Asociaţia Română de Sănătate Publică şi Management Sanitar, în parteneriat cu Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii.

Urmăriţi şi alte declaraţii ale dr. Nicoleta Tătaru în interviul video acordat pentru Epoch Times.

***

Dr. Nicoleta Tătaru a înfiinţat în anul 1994 prima unitate de psihiatrie geriatrică din România la Spitalul de Psihiatrie Nucet. În 1996, a deschis un centru de îngrijiri comunitare pentru bătrâni la Oradea, iar după 1990 a fost membru în board-ul Asociaţiei Române de Psihiatrie. Din 2003, este membru în Comitetul Onorific al Asociaţiei. În perioada 1998-2002, Tătaru a fost membru al board-ului Asociaţiei Psihiatrilor din Europa.

Au transmis Lidia Melinte şi Eugen Horoiu

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor