Dosarul Mediafax. CSM se sezisează în cazul declaraţiilor lui Adrian Sârbu

Declaraţiile date de Adrian Sârbu, reţinut în dosarul Mediafax, la ieşirea de la audieri, precum şi comunicatul de presă remis de acesta ulterior, au determinat Consiliul Superior al Magistraturii să sesizeze Inspecţia Judiciară, care urmează să constate dacă aceste afirmaţii au fost de natură să afecteze independenţa justiţiei.
Adrian Sarbu (MICHAL CIZEK / AFP / Getty Images)
Andrei Pricopie
03.02.2015

Declaraţiile date de Adrian Sârbu, reţinut în dosarul Mediafax, la ieşirea de la audieri, precum şi comunicatul de presă remis de acesta ulterior, au determinat Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) să sesizeze Inspecţia Judiciară, care urmează să constate dacă aceste afirmaţii au fost de natură să afecteze independenţa justiţiei.

"Ca urmare a afirmaţiilor lansate în spaţiul public de domnul Adrian Sârbu, acţionar majoritar al Mediafax Group, în cuprinsul cărora a făcut mai multe referiri la activităţile desfăşurate în dosarul "Mediafax", instrumentat la nivelul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, conducerea CSM, (...) a sesizat Inspecţia Judiciară în vederea efectuării verificărilor necesare pentru a stabili dacă şi în ce măsură a fost adusă atingere independenţei şi imparţialităţii procurorilor PÎCCJ, precum şi dacă a fost adusă atingere independenţei sistemului judiciar în ansamblul său", reiese dintr-un comunicat al instituţiei.

CSM solicită tuturor factorilor implicaţi să aibă în vedere faptul că sunt în desfăşurare proceduri judiciare şi este necesar să fie respectată obligaţia de rezervă ce incumbă fiecărei persoane pentru a se evita prejudicierea unor instituţii fundamentale ale statului de drept.

"Totul e o fabricaţie. Acuzaţiile sunt ridicole. Mai departe veţi afla dintr-un comunicat", a declarat Adrian Sârbu la ieşirea de la audieri.

Comunicatul dat de Adrian Sârbu

"Cazul Mediafax - Adrian Sârbu, fabricat la comanda lui Pontaghiţă şi a camarilei lor, are drept scop distrugerea Mediafax, Gândul, Ziarul Financiar, instituţii media pe care le-am construit în ultimii 25 de ani şi pe care le-am menţinut independente politic.

Scenariul pe care îl execută procurorii, inspectorii DGAF, ANAF şi poliţiştii de urmărire penală, toţi sprijiniţi copios de SRI, urmăreşte punerea sub urmărire penală a unor persoane din managementul companiilor mele sub învinuiri neprobate, arestarea şi forţarea lor sub şantajul menţinerii în arest pentru a mă denunţa drept marele instigator la evaziune fiscală şi spălare de bani al României, aşa cum Ponta a indicat în ieşirile lui publice încă de acum 1 an. În plan public, informaţii din dosar sunt transmise diverselor oficine de propaganda Pontaghiţă cunoscute sau acoperite, pentru a forţa decizia judecătorilor care trebuie să aprobe mandatul.

Un caz tipic de terorism de stat asupra unor instituţii media împinse spre lichidare sau vânzare către grupuri de interese politice, caz prezentat publicului drept o glorioasă acţiune anti-evaziune şi spălare de bani.

În aceste circumstanţe, singura mea apărare este evidenţa bunului simţ:

În ultimii 25 de ani, am avut şansa, puterea şi talentul de a construi instituţii private de statură publică, PRO TV, CME, Mediapro, Mediafax, etc, care au angajat zeci de mii de români, oferindu-le oportunitatea unei cariere. Am respectat legile acestei ţări, am promovat principii stricte de guvernanţă corporatistă şi nu am încurajat niciodată spiritul infracţional în companiile mele. Am creat generaţii de profesionişti. Am lucrat simultan cu sute de manageri, delegând, împărţind cu ei ideile mele şi ceea ce am câştigat. Am fost singurul român care a avansat în poziţia de CEO al unei companii publice americane. Am creat sute de milioane de dolari valoare pentru acţionarii mei şi pentru mine. Companiile aflate sub controlul sau managementul meu au plătit numai în ultimii zece ani sute de milioane de euro taxe către statul român.

Faptul că am ajuns obiectul defăimării unor impostori îmbătaţi de putere nu mă emoţionează. Cred cu tărie în statul de drept, în libertatea presei, în dreptul fiecărui om de a fi aparat de lege, dar şi în obligaţia fiecăruia de a se supune legilor acestei ţări. Începând cu mine. Preocuparea mea astăzi este în primul rând menţinerea în activitate a companiei Mediafax şi asigurarea unor condiţii decente de muncă pentru oamenii aflaţi sub o nedreaptă presiune financiară şi psihică în această campanie de represalii".

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor