Dosarul Mediafax. Adrian Sârbu, săltat de poliţie de la o întâlnire cu Marian Vanghelie

Adrian Sarbu si Viorel Victor Ponta.
Adrian Sarbu si Viorel Victor Ponta. (Epoch Times Romania)

Patronul Mediafax şi Gândul şi fondator al Pro TV-ului, Adrian Sârbu, a fost reţinut luni seară, pentru 24 de ore, de procurorii din cadrul Parchetului Curţii Supreme, acesta urmând să fie prezentat marţi în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă, au declarat surse citate de B1 Tv.

Adrian Sârbu deţine site-urile gândul.info, prosport.ro, zf.ro, apropo.ro, mediafax.ro. El este, de asemenea, proprietarul Ziarului Financiar, precum şi al celei mai mari agenţii de presă private din România - Mediafax.

"Totul e o fabricaţie. Acuzaţiile sunt ridicole. Mai departe veţi afla dintr-un comunicat", a declarat Adrian Sârbu la ieşirea de la audieri.

Adrian Sârbu a fost săltat chiar de la o întâlnire cu Marian Vanghelie şi adus cu mandat la Parchetul General pentru a fi audiat în dosarul de evaziune fiscală de la Mediafax Group. Potrivit Hotnews.ro, fondatorul Pro TV este acuzat de instigare la evaziune fiscală, spălare de bani şi delapidare.

În dosarul de evaziune fiscală şi spalare de bani referitor la Mediafax Group, procurorii au arătat că trustul folosea terţe firme pentru plata parţială a angajaţilor pe drepturi de autor, dar acele firme aveau rolul de a acumula datorii în cascadă, ajungând în incapacitatea să plătească taxe şi impozite. Prejudiciul produs bugetului de stat în acest dosar se ridica la 16.809.964 lei.

Reacţia lui Adrian Sârbu - Dosarul Mediafax, fabricat la comanda lui Pontaghiţă

"Cazul Mediafax - Adrian Sârbu, fabricat la comanda lui Pontaghiţă şi a camarilei lor, are drept scop distrugerea Mediafax, Gândul, Ziarul Financiar, instituţii media pe care le-am construit în ultimii 25 de ani şi pe care le-am menţinut independente politic.

Scenariul pe care il execută procurorii, inspectorii DGAF, ANAF şi poliţiştii de urmărire penală, toţi sprijiniţi copios de SRI, urmăreste punerea sub urmărire penală a unor persoane din managementul companiilor mele sub învinuiri neprobate, arestarea şi forţarea lor sub şantajul menţinerii în arest pentru a mă denunţa drept marele instigator la evaziune fiscală şi spălare de bani al României, aşa cum Ponta a indicat în ieşirile lui publice încă de acum 1 an. În plan public, informaţii din dosar sunt transmise diverselor oficine de propaganda Pontaghiţă cunoscute sau acoperite, pentru a forţa decizia judecătorilor care trebuie să aprobe mandatul.

Un caz tipic de terorism de stat asupra unor instituţii media împinse spre lichidare sau vânzare către grupuri de interese politice, caz prezentat publicului drept o glorioasă acţiune anti-evaziune şi spălare de bani.

În aceste circumstanţe, singura mea apărare este evidenţa bunului simţ:

În ultimii 25 de ani, am avut şansa, puterea şi talentul de a construi instituţii private de statură publică, PRO TV, CME, Mediapro, Mediafax, etc, care au angajat zeci de mii de români, oferindu-le oportunitatea unei cariere. Am respectat legile acestei ţări, am promovat principii stricte de guvernanţă corporatistă şi nu am încurajat niciodată spiritul infracţional în companiile mele. Am creat generaţii de profesionişti. Am lucrat simultan cu sute de manageri, delegând, împărţind cu ei ideile mele şi ceea ce am câştigat. Am fost singurul român care a avansat în poziţia de CEO al unei companii publice americane. Am creat sute de milioane de dolari valoare pentru acţionarii mei şi pentru mine. Companiile aflate sub controlul sau managementul meu au plătit numai în ultimii zece ani sute de milioane de euro taxe către statul român.

Faptul că am ajuns obiectul defăimării unor impostori îmbătaţi de putere nu mă emoţionează. Cred cu tărie în statul de drept, în libertatea presei, în dreptul fiecărui om de a fi apărat de lege, dar şi în obligaţia fiecăruia de a se supune legilor acestei ţări. Începând cu mine. Preocuparea mea astăzi este în primul rând menţinerea în activitate a companiei Mediafax şi asigurarea unor condiţii decente de muncă pentru oamenii aflaţi sub o nedreaptă presiune financiară şi psihică în această campanie de represalii".

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne