Dosarul Diaspora. Comisia Juridică a Senatului respinge ridicarea imunităţii lui Corlăţean

Cererea de ridicare a imunităţii fostului ministru Titus Corlăţean - acuzat de abuz în serviciu în legătură cu organizarea alegerilor prezidenţiale în Diaspora - a ajuns pe masa Comisiei Juridice a Senatului care a dat aviz negativ în acest caz.
Titus Corlăţean (Florin Chirilă/Epoch Times)
Andrei Pricopie
14.06.2016

Comisia juridică a Senatului a dat marţi aviz negativ cererii DNA de urmărire penală a fostului ministru PSD de Externe, Titus Corlăţean, în dosarul Diaspora.

Cinci dintre senatorii jurişti s-au declarat împotriva solicitării procurorilor, trei au fost pentru, iar unul s-a abţinut. Avizul Comisiei este însă consultativ, decizia finală în acest caz urmând să fie luată marţea viitoare de plenul Senatului.

Reamintim că în dosarul Diaspora au fost audiaţi, conform şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, ambasadori, şefi ai misiunilor diplomatice, precum şi şefi din cadrul MAE.

Potrivit procurorilor DNA, Titus Corlăţean, actualmente senator în Parlamentul României, la data faptelor ministru al Afacerilor Externe, este acuzat de abuz în serviciu, cu obţinerea de foloase necuvenite pentru altul şi împiedicarea exercitării drepturilor electorale.

DNA arată că, în contextul organizării alegerilor prezidenţiale din anul 2014, în calitate de ministru al Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, prin încălcarea procedurilor legale şi prin acte de dispoziţie, a organizat discreţionar secţiile de votare din străinătate, obţinând astfel un folos necuvenit pentru candidatul propus (Victor Ponta n.r.) şi susţinut de partidul din care făcea şi el parte (PSD).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor