Cătuşe versus pâine. Alina Gorghiu: Discursul lui Dragnea din faţa DNA, de o toxicitate extraordinară

Românii să se hotărască dacă în loc de o pâine mai bună preferă cătuşe, a fost mesajul transmis poporului, la ieşirea din sediul DNA, de liderul PSD Liviu Dragnea. Declaraţia este, în opinia copreşedintelui PNL Alina Gorghiu, de o toxicitate extraordinară.
Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Declaraţia preşedintelui PSD Liviu Dragnea din faţa sediului DNA, după ce a stat la coadă pentru audieri în dosarul Bombonica, este halucinantă, a declarat luni seară, la Antena 3, şefa PNL Alina Gorghiu.

"Este o imagine dezolantă. Cozi la DNA înseamnă pentru mine, ca om care a lucrat în sistemul justiţiei ca avocat mulţi ani de zile, o imagine dezolantă, dar de aici la a-l vedea pe liderul partidului care a luat cel mai mare rezultat la alegerile locale vorbind sau punând în balanţă cătuşe versus prosperitate sau dezvoltare, cătuşe versus pâine, denunţ penal versus alimentare cu apă sau ceva de genul acesta mie mi se pare un discurs de o toxicitate extraordinară. Nu poţi să manipulezi românii în acest fel, cu asemenea discurs", a declarat Alina Gorghiu, citată de Agerpres.

La ieşirea din sediul DNA, după ce iniţial a stat la coadă în faţa instituţiei, preşedintele PSD a precizat că "românii, la un moment dat, trebuie să hotărască dacă în loc de alimentare cu apă preferă un denunţ, dacă în loc de o şcoală, preferă un dosar, dacă în loc de o pâine, o pâine mai bună, preferă nişte cătuşe. Până la urmă, românii sunt cei care vor decide. Nu o luptă împotriva justiţiei. Dar o luptă pentru adevăr şi pentru bunăstare. Asta ne interesează".

În ceea ce priveşte scenariul lansat de Liviu Dragnea potrivit căruia în cazul în care Guvernul Cioloş va fi dat jos prin moţiune de cenzură se va ajunge eventual la alegeri anticipate, şefa PNL a precizat:

"Nimeni nu a acceptat ideea de anticipate când spuneam că este singura soluţie legitimă şi curată pentru scena politică din România. Astăzi nu am fi avut un Guvern tehnocrat, ci am fi avut un Guvern politic susţinut de o majoritate în Parlament, indiferent care ar fi fost majoritatea respectivă, însă la alegeri anticipate ştiţi că nu se putea ajunge decât ca urmare a unei proceduri parlamentare destul de alambicate.

Cum PSD nu a fost de acord acum şapte-opt luni de zile, mi se pare fantasmagoric ca astăzi, cu câteva luni înainte de alegerile la termen, vrea domnul Dragnea alegeri anticipate. Unu — pentru că nu mai ai timp să realizezi aceste alegeri anticipate, doi — pentru că ar fi, ştiţi cum se numeşte ce vrea domnul Dragnea? Nişte alegeri anticipate la termen".