Dosarul Colectiv. Instanţa dispune începerea judecăţii pe fond

La un an şi două săptămâni de la incendiul ce a secerat 64 de vieţi, Tribunalul Bucureşti a dispus începerea judecării de fond a dosarului avându-l ca protagonist - printre alţii - pe Cristian Popescu Piedone.
Ana Ion
14.10.2016

alte articole

Primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone (wikipedia.org)
Ana Ion
14.10.2016

Tribunalul Bucureşti a a constatat legalitatea rechizitoriului întocmit de procurorii DNA în dosarul Colectiv şi a respins cererile şi excepţiile invocate de fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone, dispunând începerea judecării pe fond a cazului.

Reamintim că fostul primar al sectorului 4 a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru săvârşirea a doua infracţiuni de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru altul un folos necuvenit, cauzând vătămarea intereselor legitime ale unor persoane fizice şi ale sectorului 4 al municipiului Bucureşti.

În acelaşi dosar au mai fost deferite justiţiei încă trei persoane din cadrul primăriei, respectiv Aurelia Iofciu, şef al Serviciului autorizări comerciale, Larisa Luminiţa Ganea - consilier superior şi Ramona Sandra Moţoc, referent superior, ambele în cadrul aceluiaşi serviciu.

Cei patru sunt acuzaţi că au eliberat acordurile şi autorizaţiile de funcţionare pentru două societăţi comerciale într-o modalitate care a încălcat prevederile legale referitoare la securitatea la incendiu, inclusiv prin aceea că nu au fost respectate dispoziţiile privind controlul după emiterea autorizaţiilor.

Conform DNA, primarul şi funcţionarii serviciului de autorizări comerciale aveau exclusiv competenţa de a emite acorduri şi autorizaţii de funcţionare pentru societăţile comerciale cu obiect de activitate baruri, cluburi, restaurante.

Autorizarea funcţionării SC Colectiv Club SRL, ca unitate de alimentaţie publică fără autorizarea de securitate la incendiu, de către Piedone, cu sprijinul inculpatelor Iofciu şi Ganea, a determinat un folos necuvenit pentru firma respectivă în cuantum de peste 62.000 lei şi punerea permanent în pericol a vieţii, sănătăţii, integrităţii corporale a celor care s-au aflat în incinta clubului în perioada ianuarie - 30 octombrie 2015, prin acceptarea funcţionării acestuia în absenţa măsurilor tehnice de prevenire sau reducere a urmărilor în caz de incendiu, generatoare de risc pentru clienţi şi angajaţi, mai arată procurorii.

Reamintim că în urma incendiului din clubul Colectiv 64 de persoane şi-au pierdut viaţa în condiţii cumplite, parte în noaptea incendiului, alţii în spitale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor