Director adjunct al Administraţiei Penitenciarelor din RM plasat în arest preventiv. Ar fi implicat în furtul banilor de pe carduri

Reţinere (facebook.com)
Tatiana Chiriac
18.02.2021

Instanţa de judecată a admis parţial demersul procurorilor privind plasarea în arest preventiv a directorului-adjunct al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor din Republica Moldova (ANP), Serghei Demcenco. Astfel, magistraţii au dispus miercuri, 17 februarie, plasarea acestuia în arest preventiv pentru un termen de 15 zile, de la data reţinerii.

Serghei Demcenco este bănuit de comiterea abuzului de serviciu în interesul unei organizaţii criminale care se ocupa cu scheme de furt a banilor de pe carduri.

Directorul adjunct al ANP a fost reţinut de oamenii legii pe 15 februarie, procurorii efectuând un şir de percheziţii la domiciliul, în automobilul şi în biroul de serviciu al acestuia.

Potrivit unui comunicat emis în aceeaşi zi, ANP a menţionat că instituţia „nu tolerează eventualele implicări ale angajaţilor în activităţi neregulamentare, motiv pentru care îşi reiterează disponibilitatea acordării suportului necesar pentru elucidarea tuturor circumstanţelor”.

Potrivit legii penale, astfel de infracţiuni se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 8 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani (articolul 327, alineatul 3 din Codul penal).

La 10 februarie, procurorii şi mascaţii de la Fulger au efectuat mai multe percheziţii pe teritoriul municipiului Chişinău, dar şi la Penitenciarul Nr.18 Brăneşti, care s-a soldat cu reţinerea a 12 persoane, între care şi colonelul de justiţie, Viorel Perciun, şeful închisorii. Acestea sunt suspectate de comiterea unui şir de escrocherii prin însuşirea mijloacelor financiare de pe cardurile bancare ale cetăţenilor.

Grupul ar fi activat în cadrul penitenciarului de la Brăneşti care ar fi dotat cu tehnică specială, iar de la domiciliile celor vizaţi s-ar fi ridicat sume de bani de aproximativ 5 milioane de lei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor