Impunitatea are un sfârşit. Ştefan Gligor: Asupra procurorilor din R. Moldova nu există niciun fel de presiune
alte articole
Alexandr Stoianoglo confundă dreptul la exprimare a opiniei - referitor la "activitatea" şi "prietenia" sa cu Platon - cu noţiunea de "presiune", consideră expertul în politici publice, juristul Ştefan Gligor, menţionând că nu există nici un fel de presiune asupra procurorilor, deşi şi-ar dori acest lucru.
„Nu există presiune să investigheze două decenii de atacuri asupra sistemului bancar şi nebancar, spălătoria rusească şi alte 'activităţi' ale amicului şi ex-partenerilor săi Plahotniuc şi Şor.
Sau de exemplu să pună la închisoare grupurile criminale organizate şi agenţii de influenţă străină care controlează azi parlamentul şi fac nestingherit contrabandă”, scrie acesta pe pagina sa de Facebook.
În opinia juristului, Procurorul General ar fi trebuit să pună în dubă procurorii care au instrumentat dosarele celor 38 de persoane recunoscute ca fiind executate la comandă. Nemaivorbind de investigarea a sute de abuzuri comise de PA, PCCOCS, CNA, Procuratura municipiului Chişinău etc.
Sau măcar să conteste sentinţa lui Vasile Botnari, căruia procuratura şi judecătorii corupţi i-au dat numai o amendă pentru infracţiunea de răpire/distrugere a şapte vieţi şi familii.
Presiune reală nu există, pentru că nu există o majoritate parlamentară integră, subliniază Ştefan Gligor, precizând că majoritatea e una coruptă şi asta o ştie fiecare cetăţean conştient, dar nu şi Procurorul General pe care-l aranjează starea de lucruri în Parlament, la fel precum deputaţii majorităţii sunt mulţumiţi de activitatea lui Stoianoglo. „Impunitatea are un sfârşit, orice are un sfârşit, dle Procuror General.”
Într-un apel lansat, marţi, de către Procuratura Generală, Consiliul Superior al Procurorilor, Asociaţia Procurorilor şi Asociaţia Veteranilor Procuraturii R. Moldova se afirmă că, în ultimul timp, activitatea procurorilor ar fi supusă unor atacuri inadmisibile din partea politicienilor şi susţinătorilor lor.