Maia Sandu, către Procurorul General: Oamenii aşteaptă ca persoanele corupte să fie anchetate şi pedepsite

Justiţia poate funcţiona cu adevărat independent doar având respectul şi încrederea din partea cetăţenilor, consideră preşedintele Maia Sandu.
Maia Sandu la discuţie cu Alexandr Stoianoglo
Maia Sandu la discuţie cu Alexandr Stoianoglo (presedinte.md)

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut sâmbătă, 26 decembrie, o întâlnire cu Procurorul General al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo căruia i-a solicitat informaţii despre mersul investigaţiilor pe dosarele de rezonanţă, progresul şi impedimentele în avansarea şi soluţionarea în instanţă a acestora.

Totodată, Maia Sandu a accentuat că oamenii aşteaptă să se facă dreptate în aceste cazuri, că oamenii cer ca persoanele implicate în scheme de corupţie să fie anchetate şi pedepsite, iar banii furaţi să fie returnaţi statului.

„Oamenii, pe bună dreptate, vor să vadă rezultate reale ale activităţii procuraturii. Oamenii vor să ştie că trăiesc într-o ţară în care corupţia este dur sancţionată, iar oamenii cinstiţi se află în siguranţă”, a precizat aceasta.

De asemenea, Maia Sandu a reiterat angajamentul său în calitate de preşedinte pentru consolidarea statului de drept în Republica Moldova.

„Justiţia poate funcţiona cu adevărat independent doar având respectul şi încrederea din partea cetăţenilor. Iar pentru asta, judecătorii şi procurorii trebuie să fie integri şi buni profesionişti. Integritatea judecătorilor şi procurorilor este garanţia independenţei lor”, a concluzionat noua şefă a statului.

Maia Sandu a mai avut sâmbătă o întâlnire cu directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate, Alexandr Esaulenco, cu care a discutat despre situaţia actuală din ţară şi despre riscurile la adresa securităţii statului. Ea a ţinut să sublinieze că în lupta cu corupţia cetăţenii R. Moldova aşteaptă ca instituţiile statului să lucreze în interesul oamenilor şi să se ghideze în activitatea lor de lege.