DIICOT a trecut la reţineri în dosarul de delapidare a SIF-urilor. Printre cei vizaţi, soţul Cristinei Rus

Şeful SIF Banat-Crişana, Dragoş Bîlteanu, soţul cântăreţei Cristina Rus, a fost reţinut în noaptea de luni spre marţi de procurorii DIICOT într-un dosar privind manipularea pieţei de capitalei şi delapidarea societăţilor de investiţii financiare, al cărui prejudiciul se ridică la aproape 16 milioane de euro, relatează b1.ro.
(photos.com)
Andrei Pricopie
09.12.2014

Şeful SIF Banat-Crişana, Dragoş Bîlteanu, soţul cântăreţei Cristina Rus, a fost reţinut în noaptea de luni spre marţi de procurorii DIICOT într-un dosar privind manipularea pieţei de capitalei şi delapidarea societăţilor de investiţii financiare, al cărui prejudiciu se ridică la aproape 16 milioane de euro, relatează b1.ro.

Aceeaşi măsură au luat-o procurorii şi în cazul altor patru inculpaţi - avocatul Nicolae Mergeani, de la SIF Muntenia, omul de afaceri Najib El Lakis, membru în CA de la SIF Banat-Crişana, Stere Gardan, acţionar casă de brokeraj, şi Adrian Victor Prodan, membru în CA de la SIF Muntenia.

Cei cinci vor fi prezentaţi judecătorului cu propunere de arestare preventivă.

Procurorii DIICOT l-au invitat la declaraţii şi pe Gheorghe Bîlteanu, socrul Cristinei Rus, membru în Consiliul de Administraţie al SIF Muntenia, căruia i s-a făcut însă rău, oamenii legii fiind nevoiţi să cheme o ambulanţă. La audieri a fost chemat şi şeful firmei care administrează SIF Muntenia, Gabriel Filimon.

Audierile survin după ce procurorii DIICOT au efectuat 31 de percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Arad. În dosar sunt vizate 25 de persoane suspectate că ar fi delapidat patrimoniul SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia.

Potrivit procurorilor, în perioada 2012-2014, membrii grupării au constituit un grup infracţional care urmărea obţinerea de sume de bani de la SIF Banat Crişana SA şi SIF Muntenia SA Bucureşti, prin delapidarea acestora.

Ulterior, banii au fost transferaţi prin intermediul mai multor offshore-uri, controlate tot de către membrii grupului în mod direct sau prin persoane interpuse, în vederea reciclării, pentru a ascunde provenienţa acestora. Prejudiciul în acest dosar este estimat la peste 62,5 milioane lei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor