Descoperiţi Irlanda prin intermediul societăţilor mixte

Irish Examiner USA, în colaborare cu Fundaţia James Joyce din Statele Unite ale Americii, plănuiesc un parteneriat comercial public/privat unic pentru Irlanda, în iunie 2012, numit "Oportunitatea Irlanda." Acesta societate mixtă va fi o afacere şi o experienţă de agrement/culturală.
Maurice Landers
21.03.2012

Irish Examiner USA, în colaborare cu Fundaţia James Joyce din Statele Unite ale Americii, plănuiesc un parteneriat comercial public/privat unic pentru Irlanda, în iunie 2012, numit "Oportunitatea Irlanda." Acesta societate mixtă va fi o afacere şi o experienţă de agrement/culturală.

Grupul cu legături în Dublin

Misiunea a fost inspirată de fondatorul Fundaţiei James Joyce USA, Stanley Goldstein, care şi-a imaginat o expediţie culturală James Joyce în Irlanda. El găzduieşte în fiecare lună Grupul de lectură al Fundaţiei James Joyce la Consulatul irlandez din New York, un grup format din aproximativ 25-35 de membri, profesori, cadre didactice, profesionişti în domeniul financiar, pensionari, actori şi avocaţi, care au o pasiune pentru opera lui Joyce.

Oportunitatea Irlanda va fi o întâlnire intimă a liderilor de afaceri şi a entuziaştilor James Joyce, care ar dori să profite de oportunităţile oferite în prezent de Irlanda pentru companiile străine.

Aceste oportunităţi includ o creştere substanţială a exporturilor sau accesului pe pieţele globale prin înfiinţarea unui baze europene sau mondiale în Irlanda. Irlanda are numeroase avantaje ca platformă de export şi ca centru global.

Şi, desigur, Irlanda este şi ţara marelui scriitor James Joyce. Această călătorie va amesteca afacerile cu plăcerea de a vedea oraşul Dublin, o sursă de inspiraţie pentru capodopera lui Joyce, "Ulise".

Experienţa a arătat că prin combinarea afacerilor şi culturii, uneori pot apărea sinergii utile şi adesea neaşteptate de afaceri.

Sărbătorirea lui James Joyce

După cum James O'Malley, membru al clubului cărţii, a scris: "Nu este nimic neobişnuit ca un grup de new york-ezi intenşi şi obsesivi să se întâlnească la etajul 17 al unei clădiri din Park Avenue, la 8:15 dimineaţă, până când vi se spune că acesta este clubul de carte James Joyce.

O dată pe lună, de obicei în a treia zi de marţi a fiecărei luni, ne întâlnim pentru o oră sau 75 de minute ca să discutăm capitol cu capitol, poveste cu poveste, trei cărţi: 'Oamenii din Dublin', 'Portretul artistului în tinereţe' şi 'Ulise'".

O'Malley povesteşte în continuare că: "După terminarea lor, citim aceste trei cărţi din nou şi din nou, precum călugării sau rabinii care se apleacă asupra textelor religioase sfinte pentru a descoperi noi înţelesuri. De ce suntem atât de obsedaţi? James Joyce este un geniu al limbii engleze, care a capturat, în scrierile sale din inima Irlandei, oraşul Dublin, pornind de la străzile, mirosurile, sunetele, cântecele şi vocile sale până la istoria, politica, naţionalismul şi umorul său negru.

Şi, ca şi cum asta nu ar fi fost de ajuns, el include şi restul civilizaţiei, de la mitologia greacă până la citate obscure în latină şi sanscrită. El nu exclude nimic şi chiar îndrăzneşte să realizeze o hartă a conştiinţei omului.

Să citeşti singur 'Ulise' poate părea impenetrabil, chiar imposibil de citit," recunoaşte O'Malley. "Dar ca grup putem analiza împreună referinţele interminabile ale lui Joyce, referinţele încrucişate şi aluziile la literatura clasică, artă, filozofie, religie şi istorie, fără a pierde din vedere că în centrul cărţii este o poveste despre dragoste şi pierdere.

Joyce ne trage cu măiestrie în interiorul conştiinţei lui Bloom şi trăim alături de el fiecare gând, sentiment, senzaţie şi fantezie, chiar halucinaţie", susţine O'Malley. "Dar toată lumea are o părere diferită despre ce fel de om este cu adevărat Bloom. Este un laş? Este un nebun? Un evreu adevărat? Ce anume este el? Noi nu sunt întotdeauna de acord, aspect care animează discuţiile."

Sfinţi şi oameni de ştiinţă

Irlanda a fost istoric numită "Ţara sfinţilor şi oamenilor de ştiinţă." Deşi nu vor avea cu toţii pretenţia de a fi sfinţi, irlandezii sunt cu siguranţă o adunătură ştiinţifică, având o forţă de muncă tânără şi bine educată. Această forţă de muncă, una dintre cele mai bine educate din Europa, va oferi o bază solidă pe care investitorii vor putea construi.

Partea de agrement/culturală a călătoriei va include şederi la unele dintre cele mai faimoase refugii ale Europei, cum ar fi Castelul Ashford şi Castelul Dromoland, o excursie intimă pe urmele lui James Joyce, golf pe terenuri celebre de golf şi excursii către alte locuri istorice şi culturale irlandeze renumite.

Evenimente viitoare în Dublin

Festivalul Titanic de Arte Creative 2012, 24 martie - 11 mai, Copiii salvează oraşul Dublin - Citeşte totul despre asta!, până pe 31 martie, O Seară muzicală de primăvară la Richview, Şcoala de Arhitectură UCD, 22 martie, Festivalul de film Fresh, 26-30 martie, Luaţi masa în Dublin, 26 martie – 1 aprilie, Dublin: un oraş, o carte 2012 - celebrează "Oamenii din Dublin" de James Joyce - 28 martie - 30 aprilie, Festivalul de Film Wee Adventure, 30 martie, Hellfire Duathlon, eveniment sportiv, 31 martie, Festivalul de Salsa St Patrick, 30 martie - 2 aprilie (da, salsa!)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor