Deputat român: Moldova riscă să fie sub influenţa Rusiei pentru cel puţin un ciclu electoral

Falşii pro-europeni de la Chişinău ar lupta împotriva corupţiei prin practici de justiţie selectivă şi ar guverna folosind metode sovietice, de aceea moldovenii preferă aderarea Moldovei la Uniunea lui Putin, susţine Matei Dobrovie.
Matei Dobrovie (Epoch Times România)
Ştefan Sârbu
28.04.2017

Deputatul român USR, Matei Dobrovie constată că ultimul Barometru al Opiniei Publice (BOP), publicat de Institutul pentru Politici Publice de la Chişinău, arată că 49% dintre cetăţenii R. Moldova ar vota pentru aderarea acesteia la Uniunea Eurasiatică şi că 45% dintre aceştia susţin integrarea în UE şi menţionează că în condiţiile în care falşii pro-europeni de la Chişinău au guvernat folosind metode de furt sau spălări de bani tipice pentru spaţiul ex-sovietic, iar propaganda mass media este difuzată cu ajutorul aceloraşi politicieni, susţinerea pentru Uniunea lui Putin nu face altceva decât să confirme că R. Moldova va rămâne blocată în sfera de influenţă a Rusiei pentru cel puţin un ciclu electoral.

“Rezultatele acestui sondaj nu sunt deloc surprinzătoare având în vedere faptul că guvernul de la Chişinău doar mimează reformele pro-europene, ”luptă” împotriva corupţiei prin practici de justiţie selectivă şi aduce în atenţia opiniei publice teme de discuţii – precum modificarea sistemului de alegere a Parlamentului - care nu au legătură cu realităţile economice şi sociale din R. Moldova”, scrie politicianul pe pagina sa de socializare.

Potrivit sondajului BOP, în cazul unui referendum, 45 la sută dintre moldoveni ar vota pentru aderarea la Uniunea Europeană, iar 49 la sută la Uniunea Eurasiatică. Întrebaţi dacă şi-ar dori unirea cu România, 23 la sută au menţionat că ar vota pentru, comparativ cu sondajele anterioare când rezultatul era mai mic de 20 la sută, iar 58 la sută s-au arătat împotrivă. Aproximativ la fel s-ar împărţi voturile şi în cazul unui referendum privind aderarea la NATO.

Sondajul a fost realizat în perioada 16-23 aprilie, pe un eşantion de 1100 de respondenţi, în circa 80 de localităţi ale Republicii Moldova, care asigură reprezentativitatea teritorială.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor