Deputat PNL, le pune "gând rău" beneficiarilor de ajutoare sociale. Vrea să-i trimită la muncă

Majoritatea celor care primesc venit minim garantat sub formă de ajutor social refuză să meargă la muncă, preferând să stea acasă pe banii statului, susţine liberalul Florin Roman, care vine cu un proiect de lege pentru a corecta acest neajuns.
(photos.com)
Loredana Diacu
27.05.2017

Cei ce preferă să trăiască din ajutoare sociale mai degrabă decât să pună osul la muncă s-ar putea vedea lăsaţi fără banii de la stat în urma unui proiect de lege iniţiat de deputatul PNL Florin Roman. Liberalul a depus la Parlament un proiect de modificare a Legii 416/2001, conform căruia refuzul unui loc de muncă să ducă la anularea venitului minim garantat, relatează Hotnews.

"În România ne confruntăm cu o situaţie paradoxală: avem nevoie de forţă de muncă, dar mulţi dintre cei apţi de muncă stau cu mâna întinsă, aşteptând lună de lună ajutorul social oferit de stat sub forma venitului minim garantat", afirmă deputatul PNL, citat într-un comunicat.

În prezent, legislaţia le dă dreptul celor ce primesc ajutoare sociale să refuze de trei ori ocuparea unui loc de muncă şi, potrivit lui Roman, practica ne demonstrează că majoritatea celor care primesc venit minim garantat sub formă de ajutor social refuză să meargă la muncă, preferând să stea acasă pe banii statului.

Deputatul mai susţine că proiectul său vine în sprijinul autorităţilor locale şi al agenţilor economici care au nevoie de forţă de muncă. De asemenea, liberalul mai arată că, potrivit datelor statistice oferite de Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, România avea, la nivelul lunii decembrie 2016, un număr de 55.457 de beneficiari de ajutoare sociale. Pentru luna aprilie 2017, statistica indică un număr de beneficiari de drepturi curente de 243.006. Datele mai arată că în România sunt circa 25.000 de persoane care beneficiază de ajutor social de peste 10 ani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor