Democraţii încearcă să construiască dictatura unui singur partid în SUA
alte articole
Democraţii par să aibă intenţia de a institui dictatura unui singur partid în Statele Unite.
Încearcă să folosească revoltele de la Capitoliu ca scuză pentru a criminaliza disidenţa şi a alunga vocile conservatoare din sfera publică şi, în acelaşi timp, speră să îşi folosească majoritatea temporară, subţire, din Congres, pentru a rescrie regulile care guvernează alegerile SUA astfel încât să menţină Partidul Democrat la putere în deceniile viitoare.
În Camera Reprezentanţilor, democraţii au reînviat proiecte legislative care vizează reforma sistemului electoral, care muriseră în Senat în timpul sesiunii anterioare, sperând, probabil, că vor reuşi să convingă suficient de mulţi republicani să le aprobe planurile. Dacă se întâmplă acest lucru, „Marele Vechi Partid” al lui Abraham Lincoln ar putea să se desfiinţeze, deoarece republicanii nu vor avea niciodată vreo speranţă să recâştige o majoritate în Congres, sau să controleze Casa Albă - dacă vor trebui să joace după regulile pe care noul proiect, HR 1 (House Resolution), le-ar instaura.
Deşi Constituţia prevede explicit că legislativele statelor sunt însărcinate cu gestionarea alegerilor federale, HR 1 încearcă să folosească puterea financiară pentru a constrânge statele să se conformeze unui sistem centralizat testat în California şi alte state "albastre". Congresul nu poate obliga din punct de vedere tehnic statele să-şi schimbe legile privind votul, dar politicienii experimentaţi ştiu că statele au devenit dependente de bugetul federal pentru a organiza alegerile şi nu îşi pot permite să plătească cheltuielile electorale.
Mai rău, HR 1 declară că Congresul deţine „puterea de supraveghere supremă asupra alegerilor federale” - o uzurpare extraordinară a autorităţii guvernamentale pe care părinţii fondatori ai SUA au atribuit-o în mod special statelor.
Citiți și EXCLUSIV. Trevor Loudon: Organizatorii revoltelor din SUA au legături importante cu China
Alegerile din 2020 au ilustrat felul în care interese private pot dicta modul în care sunt desfăşurate alegerile în nucleele urbane ale naţiunii. Numai Mark Zuckerberg a investit 419 milioane de dolari în acest sistem.
Scopul centralizării puterii în mâinile guvernului federal a fost mult timp o fixaţie a liberalilor, iar această legislaţie demonstrează de ce.
HR 1 ar codifica chiar practicile - multe dintre ele ilegale, în prezent, în majoritatea statelor - care au creat nereguli pe scară largă la alegerile din 2020 şi au contribuit în mare măsură la neîncrederea publică în procesul electoral. În 2020, oficialii de stat şi locali au folosit pandemia COVID-19 ca justificare pentru a ignora sau a încălca în mod deliberat legile electorale ale statelor. Dacă HR 1 va fi adoptat, nu vor avea nevoie de o astfel de scuză în 2022, deoarece statele nu vor avea altceva de făcut decât să implementeze politici precum recoltarea legalizată a voturilor, votarea anticipată şi votul universal prin corespondenţă, precum şi abrogarea prezentării actului de identitate obligatoriu la vot, a verificării semnăturii şi a altor măsuri de securitate în cadrul scrutinului.
De exemplu, HR 1 ar permite recoltarea masivă a buletinelor de vot. Alegătorii ar avea - pentru prima dată - capacitatea de a imprima buletinele de vot acasă, creând o breşă de securitate care ar putea fi exploatată cu uşurinţă de interese interne sau străine. Legislaţia va permite, de asemenea, terţilor să colecteze buletine de vot de la un număr nelimitat de votanţi în absenţă şi să le depună la urne, crescând dramatic riscul ca americanii vulnerabili să poată fi intimidaţi, mituiţi sau şantajaţi pentru voturile lor - fără protecţia personalului electoral.
Conform regulilor prezentate în HR 1, observatorii electorali nici măcar nu ar putea contesta legitimitatea buletinelor de vot fără documentaţie scrisă, ceea ce face practic imposibilă detectarea neregulilor electorale.
Nimic din această legislaţie nu poate fi interpretat în mod plauzibil ca un mijloc de a restabili încrederea publicului în alegeri - iar "reformele" stabilesc o foaie clară de parcurs pentru guvernarea unui singur partid. Acest lucru se întâmplă în special atunci când luaţi în considerare noile propuneri împotriva „terorismului intern”, care vizează direct libera exprimare a cetăţenilor americani.
Nu putem decât să sperăm că republicanii şi democraţii cu principii vor respinge acest atac direct împotriva democraţiei americane şi a libertăţii individuale şi vor rezista instituţionaliştilor din ambele partide, care cred că poporul american are nevoie de ei pentru a se proteja de sine înşuşi.
O dictatură a unui singur partid necesită o cale de a controla informaţiile şi modul în care o naţiune îşi selectează liderii. Politica de stânga s-a unit cu Big Tech şi birocraţii de carieră încercând să facă aceste două lucruri.