Delta Dunării, paradis al rechinilor imobiliari
alte articole
În Delta Dunării nu trăiesc doar pelicani, becaţe şi sturioni ci, mai nou, şi rechini. Imobiliari. În satul Dunăvăţul de Jos, la 54 de kilometri de Tulcea, în mijlocul unui paradis natural, a răsărit un complex hotelier de patru stele, care nu are nici măcar un aviz de construire, informează Realitatea.
Hotelul Carol I, cum se numeşte stabilimentul din Deltă care nu respectă aproape niciuna din normele de urbanism impuse de lege este deţinut de societatea comercială Speed Travel SRL, administrată de Marin şi Bogdan Gostin.
Proprietatea ar fi fost cumpărată de cei doi direct de la preşedintele consiliului judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, în schimbul sumei de 280.000 de euro, relaţia de afaceri între Teodorescu şi Gostin putând fi unul dintre motivele pentru care autorităţile din Murighiol au închis ochii la construirea unui hotel într-un areal natural protejat prin lege.
În momentul în care s-a aflat că Realitatea TV desfăşoară o anchetă în zonă, atât primarul, cât şi viceprimarul localităţii Murighiol, de care ţine Dunavăţul de Jos şi- au închis telefoanele mobile. Mai mult, singurul funcţionar de la direcţia de urbanism a primăriei din localitate a intrat şi el, la momentul oportun, în concediu.
Potrivit sursei citate, proprietarii hotelului nu se află însă la primul tun. Marin Gostin, coproprietar al hotelului construit cu încălcarea legii într-un areal protejat este implicat într-un scandal privind mafia imobiliară din capitală, unde împreună cu doi asociaţi Virginica Dumitrescu şi Adrian Ciorobea, a pus mâna în 2012 pe 20 de hectare din domeniul Ghica.
Conform Realitatea, cei trei s-au folosit de o presupusă moştenitoare pentru a intra în posesia terenurilor. Până când autorităţile s-a trezit să demareze o anchetă, domeniul Ghica fusese deja vândut unor dezvoltatori imobiliari.