CSAT a aprobat privatizarea CFR Marfă
alte articole
În şedinţa de marţi a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) de la Palatul Cotroceni, a fost aprobată privatizarea companiei CFR Marfă. În aceeaşi şedinţă se mai discută şi despre participarea la misiunea UE în Mali sau strategia de securitate cibernetică.
Anterior, Guvernul informase că pachetul de la CFR Marfă va fi cedat prin negociere pe baza de oferte preliminare şi neangajate, etapă urmată de licitaţie cu ofertă în plic, pentru care garanţia de participare va fi echivalentul în lei a 10 milioane de euro.
Şapte reprezentanţi nominalizaţi din partea Ministerului Transporturilor vor alcătui Comisia de privatizare, plus unul desemnat de Ministerul Apărării Naţionale şi un altul din partea Ministerului Finanţelor Publice.
În cadrul acordului stand-by, Guvernul s-a angajat în faţa FMI să vândă participaţii deţinute de stat la companii strategice din domeniile energiei şi transporturilor, inclusiv Transgaz (15%), Romgaz (10%), Hidroelectrica (10%), Nuclearelectrica (10%), Oltchim (privatizare integrală), CFR Marfă (privatizare pachet majoritar), Tarom (20%), Electrica Furnizare si cele trei companii de distribuţie ale Electrica (participaţii majoritare.