Ce teme vor fi discutate în şedinţa CSAT de marţi

Şedinţa Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) care va avea loc marţi, la Palatul Cotroceni, începând cu ora 14.00, are pe ordinea de zi mai multe subiecte foarte importante şi de actualitate.
Şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. (presidency.ro)
Liviu Şerbănescu
04.02.2013

Şedinţa Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) care va avea loc marţi, la Palatul Cotroceni, începând cu ora 14.00, are pe ordinea de zi mai multe subiecte foarte importante şi de actualitate. Printre acestea, se numără participarea la misiunea UE în Mali, strategia de securitate cibernetică şi privatizarea companiei CFR Marfă.

Pe ordinea de zi a reuniunii figurează măsurile adoptate de către România în vederea punerii în aplicare a regimurilor de sancţiuni instituite pe plan internaţional, precum şi realizarea, în cadrul NATO, a unui plan de contingenţă pentru România, relevă un comunicat al Administraţiei prezidenţiale.

Alte subiecte care se vor discuta sunt participarea forţelor armate ale României care se trimit la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român în anul 2013, planul multianual de restabilire a capacităţii de luptă a Armatei României şi participarea României la misiunea Uniunii Europene de instruire în Mali în 2013.

Mai figurează pe ordinea de zi a şedinţei CSAT proiectul de Lege pentru punerea în aplicare a Codului de procedură penală şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative care cuprind dispoziţii procesual penale.

CSAT va dezbate totodată şi strategia de securitate cibernetică.

CSAT va mai discuta şi proiectul de hotărâre a Guvernului pentru aprobarea strategiei de privatizare a Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă "C.F.R. Marfă" - S.A. şi a mandatului Ministerului Transporturilor pentru implementarea acesteia, precum şi programul de activitate al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării pentru anul 2013.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor