Cristian Preda, despre Antonescu: Prezidenţiabilul PNL e rătăcit în propriile fantasme

Cristian Preda
Cristian Preda (Epoch Times România)

Europarlamentarul Cristian Preda a declarat joi, pe blogul personal, că liderul PNL Crin Antonescu „este mai slab decât în 2009”, sondajele nu ţin cu el şi nici măcar nu ştie dacă va mai fi preşedintele PNL după alegerile europarlamentare din 25 mai.

„Crin Antonescu nu ştie dacă va mai fi preşedintele PNL după 25 mai. Partidul său e la 12% în sondaje, iar el a promis că, dacă face mai puţin de o cincime din voturi, demisionează. Ar fi sfârşitul unei cariere de un sfert de secol, încununată de un portofoliu de ministru al sportului, în timpul CDR, ca şi de… ratarea intrării în turul al doilea la prezidenţialele din 2009”, scrie Cristian Preda.

În opinia lui Preda, liderul liberal încearcă să compenseze pierderile suferite după ruperea USL prin revenirea la veşnica campanie anti-Băsescu care a fost tema centrală a unei alianţe care „s-a născut din ură” (susţinea la un moment dat colega lui Preda de la PMP, Elena Udrea).

„Debusolat, Antonescu încearcă să compenseze pierderile înregistrate după decesul USL, revenind la obsesiva campanie anti-Băsescu. Ultima sa grijă e că, într-o bună zi, Traian Băsescu ar putea fi premier. Antonescu pare să nu se fi trezit din visul de mărire, pe care i l-au croit baronii din PSD şi cei din PNL, mulţi dintre ei în închisoare sau sub anchete de corupţie”, a adăugat acesta.

Preda susţine că „deşi are o cotă de încredere mai mică decât a şefului statului (aflat în funcţie de aproape 10 ani!), penelistul îi dă lecţii lui Băsescu, face scenarii în care el e preşedinte (!?), formulează interdicţii şi anateme”.

„Crin Antonescu e, de fapt, mai slab decât în 2009. Atunci era impetuos, fiindcă PNL făcuse opoziţie un an, iar el se înfăţişa ca nou-venit. Acum, şeful PNL nu poate justifica nici guvernarea USL, dar nici părăsirea ei. Nu mai e nici nou, nici abil. Partidul e scindat, fără să fie clar cum sunt structurate clivajele care îl traversează”, este de părere europarlamentarul.

Cristian Preda susţine că Antonescu nu poate merge nici cu Ponta, pe care l-a abandonat de curând, nici cu Băsescu, de care s-a separat acum aproape un deceniu.

„Altfel spus: prezidenţiabilul PNL e rătăcit în propriile fantasme. Pentru a-l înfrânge pe candidatul susţinut de PSD, e nevoie de un cu totul alt profil. Îl veţi vedea după 25 mai”, a concluzionat acesta.