Purtătorul de cuvânt al PNL: De 1 aprilie Victor Ponta primeşte titlul de Regele Păcălelilor

Protest sindicalişti ”Cartel Alfa” în Piaţa Victoriei, 9 octombrie 2013
Protest sindicalişti ”Cartel Alfa” în Piaţa Victoriei, 9 octombrie 2013 (Epoch Times România)

Odată cu apropierea alegerilor vedem atacuri din ce în ce mai frecvente pe scena politică din România. Purtătorul de cuvânt al PNL, deputatul Cristina Pocora s-a remarcat în ultima vreme prin maniera tranşantă şi dură în care îl taxează pe fostul coleg de alianţă al liberalilor, premierul Victor Ponta. De 1 aprilie, Pocora a declarat pe blogul personal că ar vrea ca astăzi să facă referire la „cea mai mare păcăleală a românilor pe acest an: Guvernul Ponta 3”.

„Aş începe prin a observa ceea ce vede tot mai multă lume: de când s-a instalat la putere noul guvern PSD-PC-UNPR-UDMR pentru români este 1 aprilie în fiecare zi. 1 aprilie este zilnic pentru toţi românii care au votat USL în 2012 şi s-au ales în 2014 cu un Guvern imoral, creat de PSD fără PNL, dar cu UDMR. Aceeaşi UDMR pe care Victor Ponta o chema încă din primele clipe la guvernare în urmă cu doi ani spre stupefacţia unei ţări întregi. Avem, prin urmare, o păcăleală de guvern ales”, a precizat Pocora.

Deputatul PNL susţine că avem de-a face şi cu o păcăleală de coaliţie de guvernare argumentând că deşi românii au respins guvernarea Băsescu-Boc „susţinută fierbinte” de UDMR şi UNPR, s-au trezit în 2014 cu foştii parteneri ai PDL şi ai lui Traian Băsescu pe rol de „stâlpi” ai Guvernului PSD fără PNL, condus de Victor Ponta.

În opinia deputatului liberal, se remarcă şi o păcăleală de război între palate. Traian Băsescu şi Victor Ponta le servesc românilor o păcăleală de scandal politic, când de fapt coabitează minunat şi se înţeleg în toate, chiar şi la împărţitul rolurilor în circul de rigoare făcut la televizor pentru publicul votant.

De asemenea, „1 aprilie este zilnic pentru toţi românii plătitori de taxe care sunt minţiţi cu neruşinare de membrii actualului cabinet PSD. Deşi iniţial acciza pe carburant era gândită şi destinată în guvernul USL, din care făceam parte noi liberalii, exclusiv construcţiei de noi autostrăzi, acum miniştrii lui Victor Ponta declară că vor să o folosească pentru a umple golurile din buget la pensii sau salarii iar toţi refuză să nominalizeze clar vreo autostradă la care ar ajunge banii. Avem, prin urmare, o păcăleală de taxă pentru construcţia de autostrăzi”, a adăugat Pocora.

O altă păcăleală remarcată de aceasta este cea privind creşterea economică, Ponta fluturându-le pe la nas românilor statistici economice triumfătoare, creşteri fabuloase ale economiei, în timp ce oamenii simpli văd cum rămân cu tot mai puţini bani în buzunare după ce plătesc impozitele sau facturile la gaz sau la energie care iată nu mai departe de azi au crescut iar.

Totodată, Pocora denunţă o păcăleală de program zice-se asumat al USL pentru că oamenii activi, cei care susţin din munca lor bugetul de stat, care vor reducerea CAS şi susţinerea mediului de afaceri, au primit din această lună un „guvern socialist, preocupat doar de populism deşănţat şi guvernare televizată, îndreptate spre publicul asistat”.

Pocora mai susţine că avem de-a face şi cu o păcăleală de partid, marca PSD pentru că imediat ce acesta a ajuns din nou la putere, „fostul partid-stat s-a retrezit la viaţă iar PSD a uitat angajamentul faţă de liberali şi electorat, renunţând să-l mai susţină pe Crin Antonescu pentru Cotroceni”.

„Lista păcălelilor PSD poate continua până când românii vor veni masiv la alegeri ca să-i spună direct noii puteri pesediste: Ajunge! Nu mai vrem să trăim în Ţara Păcălelilor, să fim conduşi de Guvernul Păcălelilor, să fim minţiţi de Premierul Păcălelilor. Această păcăleală aflată la putere se va termina mai rapid decât cred ei. Acum râd că ne-au păcălit dar nu e departe vremea când toate păcălelile le vor veni, prin vot, de la oameni, înapoi. Iar atunci, Victor Ponta, pentru că nu a reuşit să iasă Preşedintele României, va primi de la alegători, ca şi consolare, titlul de Regele Păcălelilor”, a concluzionat Cristina Pocora.