Craniul lui Shakespeare a fost furat din mormântul său, susţin arheologii [video]

O echipă de arheologi a declarat, după investigarea mormântului lui Shakespeare, că celebrului scriitor i s-a furat craniul, probabil de către hoţii de morminte.
William Shakespeare (Getty Images)
Epoch Video
25.03.2016

Pentru prima dată în istorie arheologii au investigat mormântul lui William Shakespeare, situat la Biserica Sfânta Treime din oraşul britanic Stratford-upon-Avon - cu ajutorul unui scanner. Cercetătorii au descoperit că ar putea lipsi ceva important: craniul său.

Întreaga poveste va fi prezentată sâmbătă pe postul de televiziune britanic Channel 4 în cadrul unui documentar intitulat “Secret History: Shakespeare’s Tomb”.

Dar liderul echipei de cercetare a declarat că a existat o “anomalie ciudată... Sunt foarte convins că, de fapt, craniul sau nu se află la Biserica Sfintei Treimi”.

A existat de mult timp un mit că hoţii de morminte au furat craniul lui Shakespeare în 1974.

Acelaşi cercetător a declarat ziarului britanic The Guardian: “Oamenii au râvnit craniile unor persoane faimoase pentru a le analiza şi a înţelege ce anume le-a făcut să devină nişte genii. Nu este nicio surpriză pentru mine că rămăşiţele lui Shakespeare au fost vizate”.

Dar un vicar al bisericii unde este înmormântat Shakespeare a declarat pentru Sky News că nu este convins de furtul craniului.

Oricum, nu se ştie precis nimic - cercetătorilor li s-a permis să îşi desfăşoare studiul deoarece au folosit un scanner de suprafaţă, nu să-l deshumeze pe bâtrânul Will.

În acest an se împlinesc 400 de ani de la moartea lui Shakespeare şi, în ciuda trecerii timpului, înmormântarea sa încă este plină de mistere.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor