Corneliu Iacobov, condamnat la şapte ani de puşcărie cu executare

Omul de afaceri Corneliu Iacobov a fost condamnat azi la şapte ani de închisoare cu executare pentru prejudicierea RAFO Oneşti. Alături de acesta, au mai fost condamnaţi Toader Găurean la şase ani de puşcărie şi Marin Marin, la şapte ani de închisoare.
. (Photos.com)
Cristina Boiangiu
28.06.2012

Omul de afaceri Corneliu Iacobov a fost condamnat azi la şapte ani de închisoare cu executare pentru prejudicierea RAFO Oneşti. Alături de acesta, au mai fost condamnaţi Toader Găurean la şase ani de puşcărie şi Marin Marin, la şapte ani de închisoare.

Decizia privind condamnarea la închisoare a fost luată de judecătorii instanţei supreme care au respins recursurile declarate în acest proces. Mandatele de executare a pedepsei urmează să fie duse la îndeplinire de poliţişti, aşa cum s-a procedat şi în cazul fostului premier Adrian Năstase, care a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii".

Pe 28 mai 2012, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a judecat recursurile făcute de omul de afaceri Corneliu Iacobov şi de ceilalţi inculpaţi condamnaţi de Curtea de Apel Bucureşti. În 2005, Corneliu Iacobov, Toader Găurean şi alte alte două persoane, au fost trimişi în judecată, pentru prejudicierea Rafo Oneşti, după ce au încheiat cu o firmă din Câmpina, Metal EuroEst, un contract de vânzare-cumpărare având ca obiect un pachet de acţiuni la Electrocarbon Slatina.

Iacobov, Toader Găurean - administrator unic la SC Rafo SA, Liliana Luchian şi Marin Marin sunt acuzaţi că, în perioada 2000 - 2003, s-ar fi asociat în vederea prejudicierii Rafo cu peste 24 de milioane de lei. Procurorii au stabilit că, în calitate de acţionar majoritar şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC Vradicor Financiar Group SA (firmă care făcea parte din consorţiul Canyon Servicos şi Imperial Oil, acţionarul majoritar la Rafo Oneşti), Iacobov se interesa şi era informat în legătură cu producţia, relaţiile comerciale derulate de rafinărie cu alte societăţi, participaţiile la alte societăţi comerciale şi politica de personal.

Iacobov le-a declarat judecătorilor instanţei supreme că societatea Rafo "era şi este" cu capital integral privat, fiind condusă de Adunarea Generală a Acţionarilor, şi că există numeroase aprecieri la dosar care nu sunt conforme cu realitatea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor