Corlăţean despre tragedia aviatică din Ucraina: "Nu se impunea convocarea CSAT"

Titus Corlăţean
Titus Corlăţean (Epoch Times România)

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, s-a declarat sâmbătă de acord cu poziţia ministrului Apărării, Mircea Duşa, care a declarat recent că nu se impunea convocarea CSAT după tragedia aviatică din Ucraina.

”Pe o evaluare complexă a situaţiei şi ţinând cont că instituţiile abilitate ale statului şi-au făcut datoria, nu credem, la nivelul MAE, că era necesară convocarea CSAT”, a declarat Corlăţean, adăugând că, de altfel, convocarea CSAT este atributul preşedintelui ţări.

Corlăţean a mai precizat că s-a considerat că, atâta vreme cât lucrurile sunt bine gestionate, nu era nevoie de convocarea CSAT.

Şeful diplomaţiei române s-a mai declarat încrezător că reacţia imediată a comunităţii internaţionale va determina Moscova să tragă concluziile care se impun şi să-şi stopeze sprijinul militar pentru separatiştii pro-ruşi, pe care, reamintim, atât Kievul cât şi Washingtonul îi considerat vinovaţi de lansarea rachetei care a dus la prăbuşirea avionului malaiezian, cu 298 de persoane la bord.

”Eu cred că Moscova va trage concluziile care se impun, astfel încât să stopeze sprijinul militar. Vorbiţi de armament a cărui origine ar fi cunoscută. Este cunoscut şi inclusiv la nivelul Alianţei Nord-Atlantice au fost prezentate public lucruri pe care noi le ştim din interior (...) provenienţa, rusă, ce tipuri de armament, lucrurile astea sunt cunoscute”, a spus Titus Corlăţean.

”Într-o astfel de situaţie, stoparea sprijinului acordat separatiştilor de către forţa politică şi militară rusă trebuie să devină rapid realitate şi pe măsură ce lucrurile vor avansa (...) sperăm ca, după acest şoc care a lovit întreaga umanitate, să putem să mergem rapid în direcţia bună”, a mai declarat Corlăţean.

Între timp în zona unde s-a prăbuşit avionul se trage, Kievul şi OSCE anunţând că separatiştii pro-ruşi păzesc zona unde s-a prăbuşit avionul cu arma în mână, accesul la locul accidentului fiind restricţionat de rebeli care trag focuri de armă în aer, deşi anterior se declaraseră de acord cu un armistiţiu temporar pentru ca trupurile celor ucişi să poată fi recuperate de autorităţile ucrainene.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne