UPDATE. MH17: Cutia neagră ar fi în drum spre Moscova [video interviu]. O a doua cutie neagră găsită de ucraineni

Rămăşite ale zborului MH17, doborât pe 17 iulie 2014 deasupra Ucrainei. 295 de victime
Rămăşite ale zborului MH17, doborât pe 17 iulie 2014 deasupra Ucrainei. 295 de victime (DOMINIQUE FAGET/AFP/Getty Images)

UPDATE:  width= Echipele de salvare din Ucraina au anuntat ca au recuperat, vineri dimineata, cea de-a doua "cutie neagra" a Boeingului 777, păbuşit cu 298 de persoane la bord.

* * *

Materialul video poate fi urmărit pe pagina originală a articolului de pe Epoch Times România.

Există numeroase semne de întrebare cu privire la soarta cutiei negre a avionului care a fost doborât deasupra Ucrainei joi. Avionul a fost doborât deasupra sudului Ucrainei, într-o zonă măcinată de luptele duse de paramilitarii ruşi cu armata ucraineană.

Reuters a raportat că numeroase persoane căutau joi seara, cutia neagră, care înregistrează datele de zbor. Paramilitarii ruşi, care controlează zona, au fost citaţi spunând că au găsit-o.

Postul de radio rus Kommersant FM a transmis că această cutie neagră a zborului MH17 a fost trimisă spre Moscova pentru a fi investigată, de către un grup neidentificat de paramilitari ruşi.

Agenţia rusă Interfax a raportat şi ea că separatiştii au pus mâna pe dispozitiv. Aceştia i-au făcut declaraţii lui Konstantin Knyrik, şeful unui centru de informaţii conectat cu "frontul de sud-est " din Ucraina. Aceştia au declarat şi ei că au localizat dispozitivul şi că au raportat acest fapt „experţilor”.

Ştirea mai afirma că adjunctul premierul, autoproclamat, pro-rus, Andrei Purgin a promis să localizeze şi să trimită cutia cu înregistrarea zborului la Moscova de îndată ce este recuperată.

Nici o imagine credibilă a cutiei negre nu a fost transmisă. Aceste rapoarte sunt în curs de confirmare.

Premierul malaezian, Najib Razak, a declarat: "o echipă internaţională trebuie să aibă acces deplin la locul dezastrului. Nimeni nu ar trebui să interfereze cu zona, să mişte rămăşiţe, inclusiv cutia neagră".

Experţii susţin că această cutie neagră ar putea da indicaţii vitale referitoare la tipul de armă care a fost folosit pentru a doborâ, avionul, lucru care ar putea aduce indicii asupra făptaşilor.

Bucăţi de cadavre şi de avion sunt vizibile pe o rază de 15 km în jurul epavei.