Controale la CNADNR după declaraţiile despre corupţia din instituţie

Iulian Matache
Iulian Matache (jurnaldevrancea.ro)

Corpul de Control al ministrului Transporturilor va efectua un control la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), instituţie unde, potrivit declaraţiilor unui director suspendat din companie, caietele de sarcini se fac "mănuşă" pentru anumite firme privilegiate şi unde, anumiţi directori, au case mai mari decât palatul Versailles.

„Ministerul îşi exercită dreptul şi obligaţia de a verifica informaţiile apărute în presă. În măsura în care acestea vor fi întemeiate, se vor lua măsurile necesare pentru remedierea disfuncţionalităţilor. De asemenea, în cazul în care se va impune, vor fi sesizate instituţiile abilitate. Consider că eventualele sesizări ar trebui făcute mai întâi la nivelul organelor de control ale companiei, ministerului, sau la nivelul altor instituţii. Apariţia doar în presă nu rezolvă problema şi poate fi interpretată ca un gest subiectiv. Din acest motiv, solicit ca atât în Ministerul Transporturilor, cât şi în companiile din subordinea şi sub autoritatea acestuia, să fie promovat dialogul ca element esenţial în soluţionarea conflictelor”, a declarat ministrul Iulian Matache, citat de romaniacurata.ro.

Reamintim că iniţiativa ministrului Transporturilor de a dispune un control la CNANDR are loc în contextul în care Alin Goga, director în cadrul CNADNR, a vorbit public despre ilegalităţile din compania care gestionează 2 miliarde de euro, motiv pentru care a fost suspendat din funcţie.

Într-un interviu acordat recent gândul.info, Goga a relatat că unii directori ai CNADNR au case mai mari decât Versailles-ul şi că aceştia „au gestionat contracte care şi-au mărit valoarea de la un milion de euro la 10 milioane de euro, au contracte pe nişte caiete de sarcini doar la anumite firme, adică erau făcute caiete de sarcini mănuşă, pentru anumite firme”.

Potrivit lui Goga, director adjunct de investiţii al Regionalei din Craiova a Companiei de Autostrăzi, şi în trecut director juridic în structura centrală, actualul şef al CNADRN, Narcis Neaga, este „mai puternic decât un ministru” iar la nivelul companiei ilegalităţile sunt cunoscute, dar sunt acoperite.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne