La CNADNR sunt directori cu vile mai mari decât Versailles-ul. Ilegalităţile sunt cunoscute la nivelul companiei

Sigla DNA
Sigla DNA (Epoch Times România)

Unii directori ai Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) au case mai mari decât Versailles-ul şi au lucrat toată viaţa lor la stat, a declarat în cadrul unui interviu acordat Gândul, Alin Goga, director în CNADNR, suspendat pe motiv că a mers într-o emisiune TV, unde a vorbit despre ilegalităţile din companie.

„Mai e o problemă”, a declarat Goga, vorbind despre directorii cu vile mai mari decât Versailles-ul, aceştia „au gestionat contracte care şi-au mărit valoarea de la un milion de euro la 10 milioane de euro, au contracte pe nişte caiete de sarcini doar la anumite firme, adică erau făcute caiete de sarcini mănuşă, pentru anumite firme”.

Potrivit lui Alin Goga, director adjunct de investiţii al Regionalei din Craiova a Companiei de Autostrăzi, şi în trecut director juridic în structura centrală, actualul şef al CNADRN, Narcis Neaga, este „mai puternic decât un ministru” iar la nivelul companiei ilegalităţile sunt cunoscute, dar sunt acoperite deşi lucrurile sunt atât de evidente încât, dacă se uită într-un caiet de sarcini de la licitaţiile organizate de CNADNR, poate preciza, cu o „probabilitate de 70-80%” care este firma care va câştiga contractul pentru execuţia de lucrări.

„CNADNR are 2 miliarde de euro, Narcis Neaga e mai puternic decât un ministru, îşi bate joc de tot ceea ce aşteaptă oamenii. Sunt acum în Grecia, am trecut graniţa din Bulgaria în Grecia pe la Kulata. Nu am recunoscut, faţă de cum era acum 3-4 ani. Veniţi să vedeţi ce înseamnă planeitate la autostradă. Îmi este ruşine că lucrez în CNADNR când văd ce lucrări, ce rosturi de 2 lei pun (constructorii n.n.), ce planeitate de 2 lei şi colegii mei recepţionează în continuare lucrările ştiind că sunt proaste. Noi râdem de bulgari. Trebuie să ne fie ruşine, am ajuns în urma lor”, a declarat Alin Goga.

Întrebat dacă a sesizat faptele de corupţie despre care vorbeşte şi la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), Goga a răspuns că a mers la DNA în calitate de martor şi că spre deosebire de alţi colegi ai săi, el nu are niciun dosar penal.

Potrivit lui Goga, despre care CNADNR a anunţat marţi că va fi suspendat ca urmare a unei apariţii într-o emisiune TV în care a reclamat neregulile din instituţie, „este foarte important care va fi semnalul” care va fi dat de autorităţi în cazul dezvăluirilor pe care le face.

„Dacă mie o să mi se întâmple ceva şi o să mi se închidă gura, oamenii or să zică, ' dom’ne, ai văzut, ce a păţit ăla, n-are rost, frate'. Este foarte important care va fi semnalul”, crede Goga.

„Nu încerc să mă poziţionez într-un erou sau într-un Făt Frumos sau într-un înger care acum a coborât pe pământ. Eu am încercat să fac nişte lucruri care au ţinut de mine, de-a lungul timpului, din interiorul companiei. M-am săturat să urlu în pustiu şi să nu mă bage nimeni în seamă. Am făcut rapoarte, am făcut hârtii, le-am arătat cum ar putea să îmbunătăţească nişte lucruri, oamenii au râs în nas. Presa e singura care a reuşit să schimbe lucruri din temelii. La politica de personal pe care o duce CNADNR-ul unde fiecare îşi angajează rudele pe cele mai bănoase posturi fără niciun fel de concurs, în condiţiile în care avem mai puţin de 10% ingineri de drumuri, dar găsim toţi fluturii exotici şi toţi papagalii....Să mă dea în judecată cine se simte atins. Asta intenţionează conducerea. Să determine angajaţii să mă dea în judecată.”, a mai declarat Goga.

Articolul integral poate fi citit aici

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne