Conflict în Camera Deputaţilor: Ludovic Orban cere să fie sancţionat preşedintele Comisiei Juridice

În şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor a avut loc marţi dimineaţă un conflict între deputatul PNL Ludovic Orban şi Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei, având ca subiect Legea de primă intabulare a terenurilor agricole şi forestiere.
Consiliul Naţional şi Delegaţia Permanentă PNL, Ludovic Orban (Epoch Times România)
Flori Mladin
25.03.2014

În şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor a avut loc marţi dimineaţă un conflict între deputatul PNL Ludovic Orban şi Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei, având ca subiect Legea de primă intabulare a terenurilor agricole şi forestiere.

Liberalul Ludovic Orban i-a cerut lui Valeriu Zgonea să-l sancţioneze pe preşedintele Comisiei Juridice, Bogdan Ciucă, pentru că a ascuns raportul unei comisii permanente şi a împiedicat plenul Camerei Deputaţilor să discute despre această temă.

„Acest proiect de lege a fost votat de Senat. De trei luni de zile preşedintele Comisiei juridice nu a înaintat raportul către plenul Camerei pentru ca plenul să ia în dezbatere şi să adopte acest proiect de primă intabulare a terenurilor agricole. Am solicitat introducerea pe ordinea de zi, am prezentat documentele care atestă existenţa acestui raport. Valeriu Zgonea mi-a tăiat microfonul, apoi a încercat să mă pună la punct, dar nu asta mă deranjează”, a declarat Ludovic Orban pentru B1 TV.

Deputatul liberal a afirmat, totodată, că a cerut sancţionarea lui Bogdan Ciucă, cel care a susţinut şi Legea amnistiei.

„Am cerut sancţionarea lui pentru că a ascuns raportul şi a împiedicat dezbaterea lui, producând grave prejudicii deţinătorilor de terenuri agricole. Aceşti proprietari de terenuri care nu au resurse pentru a face cartea funciară nu pot să intre cu acte în regulă în proprietatea terenurilor”, a mai spus Orban.

Proiectul de lege prevede ca expertizele necesare intabulării pentru terenurile şi pădurile din mediul rural să fie plătite cu ajutorul fondurilor europene, respectiv exerciţiul financiar 2014-2020, pe când expertizele pentru terenurile şi pădurile de pe raza teritorială urbană să fie plătite în baza unui parteneriat public-privat, în cuantum de 400 lei/proprietate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor