Conductele de apă au fost distruse în Alep, Siria

Avioanele siriene au bombardat mai multe cartiere rezidenţiale din Alep în week-end, omorând zeci de persoane şi avariind conducta principală de apă din oraş.
Syrian troops clash with rebel fighters in the Izaa (Radio) area of the restive Seif al-Dawlah neighbourhood in Aleppo on Sept. 3. Syrian troops backed by artillery and warplanes fought rebels on multiple fronts. (Joseph Eid / AFP / GettyImages)
Alex Johnston
10.09.2012

Avioanele siriene au bombardat mai multe cartiere rezidenţiale din Alep în week-end, omorând zeci de persoane şi avariind conducta principală de apă din oraş.

Activiştii au relatat pentru Al Jazeera şi alte mass-media că conducta principală de apă din Bustan al-Basha, un cartier considerat a fi o fortăreaţă rebelă, a fost avariată sâmbătă. Ei au dat vina pe avioanele de război ale regimului sirian.

Dar Mohammed Akkad, guvernatorul provinciei Alep, a spus că "teroriştii" sunt responsabili pentru distrugerea conductei principale de apă, potrivit relatărilor de la radio. Alte două conducte de apă au fost avariate în alte districte.

"Existau rebeli în zonă, dar acest lucru nu justifică bombardarea infrastructurii civile", a spus activistul Ahmad Saeed pentru Al Jazeera, referindu-se la bombardarea conductei de apă din districtul Mayadeen.

Locuitorii din Alep, cel mai mare oraş şi centru economic din Siria, au declarat pentru Al Arabiya că există o lipsă de apă în oraş.

Sâmbătă, în apropierea cartierului Midan au izbucnit lupte grele între rebeli şi forţele armate, a declarat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, potrivit Al Arabiya, care este deţinută de guvernul saudit. Mai multe case au fost distruse în Midan, care este în prezent controlat de armata siriană.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor