"Comisia de Tăiat Hârtii 2" - un proiect USR susţinut de platforma lui Cioloş

Uniunea Salvaţi România şi Platforma România 100 condusă de fostul premier tehnocrat Dacian Cioloş reiau împreună procesul de debirocratizare a statului lansând proiectul "Comisia de tăiat hârtii 2".
Andrei Pricopie
28.07.2017

alte articole

Dacian Cioloş (JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN / AFP / Getty Images)
Andrei Pricopie
28.07.2017

Primul proiect de colaborare între Uniunea Salvaţi România şi România 100 se concretizează sub forma "Comisiei de Tăiat Hârtii 2", care îşi propune continuarea procesului de debirocratizare a instituţiilor publice din România şi simplificarea interacţiunii cetăţeanului cu statul, început de Guvernul Dacian Cioloş, reiese dintr-un comunicat remis de USR.

"Actualul proiect este un început de colaborare firesc între Uniunea Salvaţi România şi România 100 întrucât deputaţii USR Cristian Ghinea şi Cătălin Drulă au coordonat acest proiect în Guvernul Cioloş, primul fiind şi iniţiatorul primei Comisii de tăiat hârtii", a transmis Uniunea.

Echipa USR, desemnată de Biroul Naţional al partidului să colaboreze cu România 100, pe acest proiect, este formată din Cristian Ghinea, Cătălin Drulă, Florina Preşadă şi Stelian Ion.

"Proiectul Comisia de Tăiat Hârtii 2 îşi propune să canalizeze energia civică şi politică pentru un efort comun de corectare a aberaţiilor birocratice. De aceea, USR şi România 100 caută voluntari care să ajute la identificarea de proiecte de legi care să ajute la debirocratizare, să monitorizeze instituţiile publice şi să realizeze recomandări pentru implementarea corectă a măsurilor de simplificare, precum şi să ofere sprijin pentru acţiuni legale", a transmis USR.

Pentru a iniţia procesul de debirocratizare, Guvernul Cioloş a emis anul trecut Ordonanţa de Urgenţă nr. 41/2016 şi alte câteva hotărâri de guvern şi ordine de miniştri. Pe 27 iunie 2017 OUG nr. 41/2016 a fost aprobată prin lege în Parlament, devenind primul act normativ care are ca obiect simplificarea procedurilor administrative, fiind obligatorie pentru autorităţi şi instituţii.

Transformarea administraţiei publice şi a relaţiei pe care o are cu cetăţeanul este însă, potrivit USR, un proces de lungă durată care nu se poate rezolva printr-un singur act normativ, având în vedere timpul îndelungat în care procedurile administrative şi-au alimentat birocraţia.

"Debirocratizarea începută la Guvern este unul dintre lucrurile cu care mă mândresc cel mai mult din trecerea mea prin serviciul public. Sper ca acest proiect USR, sprijinit de România 100, să ne aducă noi motive de a fi mândri. Pentru publicul nostru tracasările continue pe care le suferă din partea instituţiilor publice sunt motive de nervi şi avem datoria de a continua debirocratizarea statului român", a declarat Cristian Ghinea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor