Cometa 67P poate adăposti o abundenţă de viaţă extraterestră - Oamenii de ştiinţă
alte articole
Oamenii de ştiinţă afirmă că datele furnizate de sonda Philae care a aterizat pe cometa 67P/Churyumov-Gerasimenko sugerează că aceasta ar putea adăposti o abundenţă de viaţă microbiană extraterestră.
Potrivit celor doi cercetători, crusta de gheaţă neagră, craterele cu fund plat, şi bolovanii de mari dimensiuni de pe suprafaţa cometei "sunt toate formate dintr-un amestec de gheaţă şi material organic care se consolidează datorită încălzirii solare în timpul orbitării cometei în spaţiu, atunci când microorganismele active pot fi susţinute. "
Folosind săruri antigel, anumite tipuri de organisme care trăiesc în condiţii extreme sunt capabile să supravieţuiască la temperaturi extrem de scăzute, cum ar fi cele de pe cometă, au spus cercetătorii.
Cercetătorii au citat ca dovadă suplimentară a vieţii urmele de molecule organice complexe abundente ce au fost, de asemenea, detectate de Philae şi de naveta spaţială Rosetta.
"Nici un cercetător activ din oricare din echipele ştiinţifice aflate pe Rosetta nu presupune prezenţa microorganismelor care trăiesc sub crusta de suprafaţă a cometei," a relatat The Guardian citându-l pe Uwe Meierhenrich, un co-investigator pe instrumentul COSAC Philae. COSAC este un instrument german instalat pe sonda pentru a "mirosi" atmosfera subţire a cometei 67P.
La 12 noiembrie, sonda Philae a făcut istorie prin aterizarea pe Cometa 67P/Churyumov-Gerasimenko după ce a fost lansată de pe naveta spaţiala Rosetta a Agenţiei Spaţiale Europene.
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.