Clemenţă pentru deţinuţi. PSD ar putea goli puşcăriile

Ministrul Justiţiei pledează pentru o lege a graţierii, intenţie pe care urmează să o discute cu premierul. Pe de altă parte, asociaţiile de magistraţi susţin că un astfel de demers ar trebui, mai întâi, dezbătut public.
Florin Iordache(PSD),
Florin Iordache(PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a anunţat, marţi, înainte de şedinţa Plenului CSM, că va discuta cu premierul Grindeanu pe tema unui eventual "act de clemenţă" faţă de cei aflaţi în închisori, concret, pe tema unei eventuale legi a graţierii. Cât despre amnistie - idee pe care până acum o susţinea - Iordache a afirmat că aceasta nu trebuie luată în considerare.

"Trebuie să luăm o decizie la nivelul Guvernului. La plecarea de la CSM mă voi întâlni cu prim ministrul. (...) Amnistia, din punctul meu de vedere, nu trebuie avută în vedere, dar graţierea este susţinută de asociaţiile profesionale, pentru că este un atribut al fiecărui stat în materie penală pentru un astfel de act de clemenţă", a declarat Florin Iordache, preluat de Mediafax.

Pe de altă parte, asociaţiile de magistraţi au subliniat, în cadrul discuţiilor cu ministrul Justiţiei, că o eventuală lege a graţierii impune o dezbatere publică prealabilă. Cât despre şefii marilor parchete, DNA, DIICOT şi Parchetul General, aceştia s-au pronunţat împotriva unei astfel de legi.

Reamintim că în ultima perioadă, în spatiul public s-a vehiculat informaţia că PSD pregăteşte o lege a amnistiei şi graţierii. De altfel, Iordache însuşi declara recent că o lege a amnistiei şi graţierii este de "bun augur", afirmaţiile sale stârnind valuri de critici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne