Nicuşor Dan: Sper la proteste de stradă dacă apare Legea amnistiei!

O lege a amnistiei este iminentă, căci în interiorul PSD şi ALDE există o presiune puternică în acest sens, susţin liderii USR, în opinia cărora cetăţenii ar trebui să protesteze în stradă dacă PSD şi ALDE îşi pun planul în aplicare.
Nicusor Dan
Nicusor Dan (Florin Chirila/Epoch Times)

Liderul Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan, şi-a exprimat, duminică, speranţa că românii vor ieşi în stradă dacă apare Legea amnistiei, întrucât există "în societate un instinct puternic pentru statul de drept", relatează News.ro.

Potrivit sursei citate, liderii USR sunt convinşi că această lege va apărea în spaţiul public în câteva săptămâni căci există o puternică presiune din interiorul PSD şi ALDE pentru amnistie penală.

"Cred că există o puternică presiune din interiorul PSD şi ALDE pentru amnistie penală. Mi-e teamă că o vom avea. Ca rezultat al acestei presiuni, un atac la DNA, la ANI e parte din strategia PSD-ALDE pentru următorii ani”, a declarat Nicuşor Dan la Sibiu, întrebat de presă dacă este de părere că PSD va promova o lege a amnistiei.

Nicuşor Dan a mai apreciat că în societate există un instinct puternic pentru statul de drept şi şi-a exprimat speranţa ca acest "instinct" se va manifesta şi de data aceasta.

"Sper la proteste de stradă dacă apare Legea amnistiei", a mai spus Nicuşor Dan.

Liderul USR a mai precizat că formaţiunea sa nu va chema oamenii în stradă, însă ”ieşirea în stradă este legitimă”.

”Prin toate mijloacele vom explica oamenilor de ce un astfel de proiect este nociv pentru România, inclusiv în plan social şi economic”, a mai spus Nicuşor Dan.

La rândul său, deputatul USR Dan Barna, fost secretar de stat în Guvernul Cioloş, a afirmat că Legea amnistiei va apărea "în câteva săptămâni", tot ceea ce se întâmplă în prezent în spaţiul public fiind o pregătire a acesteia.

Reamintim în context că ministrul PSD al Justiţiei, Florin Iordache - politician cunoscut ca unul dintre coordonatorii marţii negre - a susţinut în repetate rânduri că o lege a amnistitie şi graţierii discutată în Parlament ar fi de bun augur.