Macovei: Ministrul penalilor promovează amnistia şi graţierea. Vor îngropa anticorupţia în România

Ministrul Florin Iordache, specializat în lovituri blitz de tip "marţea neagră", promovează acum proiectul de lege privind amnistia şi graţiere, a tras un semnal de alarmă europarlamentarul Monica Macovei.
Monica Macovei
Monica Macovei (Epoch Times România)

PSD pregăteşte eliberarea politicienilor condamnaţi, imposibilitatea pedepsirii cu închisoare a celor aflaţi acum în anchetă sau în curs de judecată, sub deviza "totul pentru a scăpa corupţii", şi, ca să scape şi de criticile Comisiei Europene, vrea să elimine şi Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV), a acuzat europarlamentarul Monica Macovei, într-un articol publicat în ziare.com.

"Florin Iordache, ajuns ministru al Justiţiei după ce s-a specializat în lovituri blitz de tip "marţea neagră" pentru a-i scăpa pe politicienii corupţi şi hoţi de anchete, filmări, condamnări şi, în general, de aplicarea Codului penal, promovează acum proiectul de lege privind amnistia şi graţierea, pe care el personal "nu l-ar dori, dar este obligat sa îl pună în dezbaterea publică". O declaraţie de tipul obligă-mă să mănânc prăjitura râvnită.

Cine îl obligă? Grupul de crimă organizată PSD cu anexa ALDE şi aliatul UDMR? Prietenii şi sponsorii politicienilor penali? Condamnatul Dragnea, în calitate de şef al ministrului penalilor? E bine să avem răspunsuri clare la aceste întrebări, pentru a şti cu exactitate, cu nume şi prenume, cine sunt cei care vor îngropa anticorupţia în România", a precizat Macovei.

Fostul ministru al Justiţiei nu crede nici o secundă că lui Florin Iordache şi "grupului de crimă organizată PSD" le pasă de condiţiile din închisori pentru că, dacă într-adevăr le păsa, s-ar fi apucat să construiască rapid, cât timp au fost la guvernare ani de zile, câteva închisori.

"Evident, motivul unei graţieri sau amnistii nu este aglomerarea din unele penitenciare, ci eliberarea politicienilor, oligarhilor şi a prietenilor din închisori. Prioritatea PSD-ALDE-UDMR pare să fie lovirea până la distrugere a acelei părţi din justiţie care a "îndrăznit", timp de 10 ani, să-i ancheteze, să-i trimită după gratii şi să le confişte părţi din avere politicienilor, oligarhilor sau altor persoane care păreau de neatins. Practic, ministrul corupţilor ne spune: gata, scoatem MCV, nimeni nu se mai uită în curtea noastră, distrugem anticorupţia şi dăm liber la criminalitatea politică de partid sau transpartinică şi ne asigurăm că politicienii şi prietenii noştri cu bani ies din închisori, iar alţii nu vor mai intra", a subliniat Macovei.

Potrivit fostului ministru, un guvern responsabil pregăteşte o graţiere sau amnistie din timp, cu circa 2 ani înainte, identifică sau chiar creează locuri de muncă pentru cei care ies din penitenciare, tocmai pentru a evita creşterea criminalităţii şi pentru reintegrarea lor în societate. Altfel, furturile, tâlhăriile, chiar şi omorurile vor creşte alarmant, pentru că cei ieşiţi din închisori nu vor găsi uşor un loc de muncă, nu vor avea bani şi vor face orice ca să supravieţuiască.

Pentru a citi articolul integral intraţi aici.