Chuck Norris acuză companiile farmaceutice şi producătorii de echipamente medicale
alte articole
Chuck Norris este renumit pentru luptele sale duse pe ecran între bine şi rău, pe care le pierde foarte rar. De această dată, însă, actorul s-a angajat într-o luptă adevărată, în viaţa reală, iar duşmanii săi sunt companiile farmaceutice şi producătorii de echipamente medicale. Actorul a intentat un proces împotriva a 11 companii, deoarece susţine că o componentă chimică utilizată în substanţa de contrast folosită pentru Rezonanţa magnetică nucleară (RMN) i-a otrăvit soţia, fotomodelul Gena Norris, cu care este căsătorit de 19 ani.
În plângerea depusă miercuri 1 noiembrie a.c. la Curtea Supremă din San Francisco (SUA), Chuck Norris susţine că substanţa de contrast pe bază de gadolinium - un metal rar - injectată soţiei sale i-a afectat sănătatea. De atunci, aceasta se simte obosită, are stări de durere intensă şi senzaţii de arsură în corp, motiv pentru care a fost internată de mai multe ori.
În această plângere - prin care acuză producătorii de gadolinium că, deşi cunosc riscurile acestei substanţe, nu informează pacienţii în mod corect - solicită 10 milioane de dolari daune pentru malpraxis. De asemenea, Chuck Norris afirmă că a cheltuit cel puţin două milioane de dolari pentru tratamentele Genei, în vârstă de 54 ani. Acum cinci ani, aceasta a fost supusă la trei RMN-uri într-o singură săptămână din cauza artritei şi, de atunci, se confruntă cu dureri intense.
„Din păcate, sistemul judiciar este singura cale de acţiune pe care o avem să responsabilizăm companiile farmaceutice pentru ameninţarea la adresa vieţii multor oameni nevinovaţi“, a spus Gena Norris într-un comunicat, după ce soţul său a depus plângerea." Aceste companii continuă să afirme că nu există nicio legătură între gadolinium şi efectele adverse, deşi dovezile că acest metal rămâne în organism timp de ani de zile sunt copleşitoare", adaugă Gena.
În plângerea depusă, Chuck Norris recunoaşte că nu există nicio legătură formală între acest metal şi simptomele pe care le acuză unele persoane, dar, conform documentelor depuse în instanţă, acest lucru este din cauză că, până de curând, nu au existat teste de sânge şi urină care să detecteze această componentă. "Una dintre probleme este că aceasta este o afecţiune diagnosticată greşit”, a spus unul dintre avocaţii actorului. Firma de avocatură care reprezintă familia Norris a prezentat în ultimele săptămâni numeroase plângeri ale altor persoane care susţin, de asemenea, că au fost afectate de gadoliniu.
Administraţia Americană pentru Alimente şi Medicamente (Food and Drug Administration/FDA) a declarat, în luna mai a acestui an, că nu există dovezi că gadoliniul ar fi dăunător sănătăţii. Aceeaşi afirmaţie a fost făcută şi de către Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA), totuşi acest organism a recomandat restricţionarea utilizării unor substanţe de contrast pe bază de gadoliniu ca o măsură de precauţie, deoarece unele studii au indicat posibilitatea acumulării acestui metal în ţesutul cerebral şi în alte ţesuturi, inclusiv în ficat, rinichi, muşchi, piele şi oase.
Mai multe informaţii, aici