Cazul Ponta a ajuns şi în Parlamentul European

La propunerea delegaţiei României, preşedintele Grupului PPE, Manfred Weber, a cerut ca situaţia premierului Victor Ponta, faţă de care s-a început urmărirea penală, să fie discutată în Parlamentul European.
Clădirea Parlamentului European - Bruxelles (Herman Ricour / Getty Images)
Gina Zaragiu
08.06.2015

La propunerea delegaţiei României, preşedintele Grupului PPE, Manfred Weber, a cerut ca situaţia premierului Victor Ponta, faţă de care s-a început urmărirea penală, să fie discutată în Parlamentul European.

Weber a făcut referire la îngrijorarea cu privire la obstrucţionarea justiţiei de către Parlamentul României.

"Situaţia din România este îngrijorătoare. Este inacceptabil că PSD vrea să blocheze cercetările. Direcţia Naţională Anticorupţie trebuie lăsată să investigheze spre a aduce lumină în cazul acuzaţiilor grave aduse lui Ponta", a notat Manfred Weber, preşedintele celui mai mare grup politic din Parlamentul European (218 de membri).

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a propus ca subiectul să fie discutat în comisia de specialitate (Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne), precum şi în Conferinţa liderilor grupurilor parlamentare, înainte de a fi discutat în plen.

Co-preşedintele delegaţiei române în Grupul PPE, Theodor Stolojan, a declarat că "este inadmisibil ca premierul şi ministrul Justiţiei să ameninţe liderii opoziţiei şi să intimideze cetăţenii care doresc să participe la demonstraţii prin care cer demisia lui Victor Ponta.

Victor Ponta i-a ameninţat pe liderii opoziţiei cu sesizare penală dacă vor scoate oamenii în stradă pentru a-i cere demisia: "Vreau să vă rog să facem un apel foarte hotărât la responsabilitate la cei din PDL-PNL. Cred că într-o democraţie lucrurile nu se tranşează în stradă, prin forţă. Am înţeles că dacă ei aduc 1.000 de oameni, noi putem aduce 10.000, dacă ei aduc 10.000, noi putem aduce 100.000. Fac un apel la ultimul dram de minte pe care îl mai au domnii Blaga şi Gorghiu, dacă îl mai au, că nu poţi să dai foc unei ţări şi că ne vom sesiza. Vom face plângere penală şi Procurorul General va cerceta, vor fi suspecţi... Să îi mai văd atunci dacă le place să facă politică din justiţie".

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor