Justiţia, la cheremul PSD? Cazanciuc "avertizează" Opoziţia

Robert Cazanciuc
Robert Cazanciuc (Epoch Times România)

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, i-a avertizat pe liderii PNL că organizarea unor "manifestări politice ilegale", care au scopul de a "împiedica exercitarea puterii" de către Parlament sau Guvern, poate atrage răspunderea penală, relatează Mediafax.

"Atrag (...) atenţia liderilor PNL că organizarea de manifestări politice ilegale în scopul împiedicării exercitării puterii de către Parlament sau Guvern poate atrage răspunderea penală", a declarat Cazanciuc.

Ministrul Justiţiei şi-a transmis mesajul prin intermediul biroului de presă al Partidului Social Democrat, folosind antetul formaţiunii politice şi semnând cu funcţia pe care o deţine în cadrul Guvernului.

"Este împotriva tuturor angajamentelor asumate de România cu partenerii săi europeni şi transatlantici ca PNL să folosească justiţia pentru a-şi rezolva incapacitatea de a convinge populaţia şi membrii Parlamentului cu un program politic solid, coerent care să ajute România şi nicidecum să o întoarcă acolo unde se afla în anii 2009-2011", mai adaugă ministrul în comunicatul de presă.

Invocând autoritatea dată de funcţia pe care o deţine, Cazanciuc cataloghează drept nedemocratice, cererile PNL-ului de demitere a premierului Ponta pe motiv că DNA a cerut efectuarea urmării penale faţă de acesta.

"Ca ministru al Justiţiei mi se pare inadmisibil şi contrar practicilor democratice constituţionale ca PNL să folosească un act de procedură al unui procuror pentru a cere demiterea unui guvern legitim şi a crea instabilitate politică majoră.", scrie ministrul.

Tot în cursul zilei de astăzi, premierul Ponta i-a ameninţat şi el cu plângere penală pe liderii opoziţiei, dacă scot oamenii în stradă pentru a-l răsturna de la putere.

Premierul Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat. De asemenea, DNA cere Camerei Deputaţilor avizarea urmăririi penale pe numele premierului şi pentru conflict de interese.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne