Lăzăroiu, despre ameninţările lui Ponta: Nu ştiu cine-l sfătuieşte de câteva zile dar sigur vrea să-l piardă

Sebastian Lăzăroiu
Sebastian Lăzăroiu (reportervirtual.ro)

Nu ştiu cine îl sfătuieşte de câteva zile pe premierul Victor Ponta, dar ştiu sigur că vrea să-l piardă, probabil că e aceeaşi voce care l-a sfătuit şi pe Nicolae Ceauşescu să organizeze marele miting de sprijin din decembrie 89, a opinat, luni, fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu, făcând referire la ameninţările declanşate de şeful PSD la adresa opoziţiei.

Victor Ponta i-a ameninţat pe liderii opoziţiei cu sesizare penală dacă vor scoate oamenii în stradă pentru a-i cere demisia: "Vreau să vă rog să facem un apel foarte hotărât la responsabilitate la cei din PDL-PNL. Cred că într-o democraţie lucrurile nu se tranşează în stradă, prin forţă. Am înţeles că dacă ei aduc 1.000 de oameni, noi putem aduce 10.000, dacă ei aduc 10.000, noi putem aduce 100.000. Fac un apel la ultimul dram de minte pe care îl mai au domnii Blaga şi Gorghiu, dacă îl mai au, că nu poţi să dai foc unei ţări şi că ne vom sesiza. Vom face plângere penală şi Procurorul General va cerceta, vor fi suspecţi... Să îi mai văd atunci dacă le place să facă politică din justiţie".

"După cum ameninţă Ponta, îmi dau seama că nu au fost întâmplătoare reacţiile supra-dimensionate ale jandarmeriei de ieri şi alaltăieri la miting. Vrea să descurajeze mişcările de stradă cu orice preţ. Cu toate astea mi se pare că Ponta vrea să intre într-un război care e mai mare decât el. Şi încă nu înţelege. Pionii care se cred nebuni ajung întotdeauna la ospiciu.

Eu ştiam că protestele sunt permise într-o democraţie. E drept că ultima oară, în 16 noiembrie 2014, credeam că dreptul de vot e garantat. Şi m-am cam înşelat. Ceauşescu, în ultima şedinţă CPEX înainte de 21 decembrie, a devenit iritat că nu se foloseşte muniţie de război cu manifestanţii. Şi nu prea i-a folosit asta", a comentat Lăzăroiu.

Analistul politic a remarcat că sâmbăta aceasta se împlinesc 25 de ani de când "bunicul politic al lui Victor Ponta a chemat forţele sănătoase ale societăţii, costumate în mineri, să facă puţină ordine în stratul de panseluţe din faţa Teatrului Naţional."

"Văd că abia a trecut un sfert de secol şi nepoţii lui Iliescu au nostalgii. Dacă iese buşeală în stradă, cum văd că îşi doreşte PSD-ul, o să apară iar punctul 8 de la Timişoara, dar cred că de data asta se va şi aplica. Adică toţi cei care au avut de-a face cu PSD în ultimii 25 de ani să nu mai poată ocupa funcţii publice. Nu te juca cu focul, Viorele... Şi în 13-15 iunie era tot vară. Dar parcă noi eram mai poeţi. Deci acum s-ar putea să fie mai rău.

Nu ştiu cine-l sfătuieşte de câteva zile pe Ponta, dar ştiu sigur că vrea să-l piardă. Probabil că e aceeaşi voce care l-a sfătuit să nu mărească numărul de secţii în străinătate. Şi, nu vreau să fiu mistic, dar cred că e aceeaşi voce care l-a sfătuit pe Ceauşescu să organizeze marele miting de sprijin din decembrie 89. Avem şi noi românii un înger păzitor cu voce suavă şi persuasivă. Vocile astea le aud doar dictatorii în devenire, sunt reglate pe frecvenţa lor", a mai precizat Sebastian Lăzăroiu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne