Victor Ponta: Dintr-o criză politică ar avea de câştigat doar Rusia, sau alt duşman al României

Victor Viorel Ponta
Victor Viorel Ponta (Epoch Times România)

Pus sub urmărire penală în dosarul Şova, premierul Victor Ponta refuză să demisioneze şi atrage atenţia că ţara nu are nevoie acum de o criză politică majoră, un moment de instabilitate de care ar putea profita Rusia sau alt duşman al României.

"Oamenii vor să continuăm o guvernare care probabil merge prea bine şi care are în perioada imediat următoarea - două săptămâni - câteva obiective fundamentale: adoptarea codului fiscal, a masterplanului de transport şi a programelor europene şi finalizarea legii privind salarizarea. Din aceste motive şi multe altele o criză politică, instabilitatea... luni de zile... ceartă în parlament, alegeri anticipate, eu vă spun cine are de câştigat, nu România, poate are de câştigat Rusia sau alt duşman al României că în această perioadă să stăm să ne luptăm între noi în loc să facem ceea ce făceam foarte bine până acum.

Ar fi cea mai mare greşeală. Vrem să ne ducem la bun sfârşit mandatul. Vrem să le cerem celor de PNL să nu ne mai folosească justiţia în scopuri politice, dacă sunt în stare să ne dea jos vineri la moţiunea de cenzură. Dacă nu, să meargă la alegeri şi doar poporul îi poate pune, nu un procuror sau altcineva, să conducă ţara. De asemenea, toţi colegii din coaliţia de guvernare au spus că trebuie să mergem mai departe în a avea o justiţie independentă şi puternică, pe de altă parte abuzuri şi erori uriaşe cum au fost în cazul Rarinca şi multe altele să nu se mai poată repeta. Gândiţi-vă la un singur lucru. Cine se bucură dacă avem cinci luni sau şase luni de circ în România acum?", a declarat Victor Ponta, citat de B1 TV.

De cealaltă parte, opoziţia se acuză că, având un şef al Executivului pus sub urmărire penală - o premieră pentru România - care refuză să demisioneze din funcţie, credibilitatea României pe plan extern va fi grav afectată, în contextul în care Victor Ponta a devenit efectiv nefrecventabil pentru aliaţii noştri europeni şi euroatlantici.

La rândul său, fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a comentat: "Mi-e şi milă de ăştia de la PSD. Încearcă să întoarca în oglindă vara lui 2012. Ţipă: "Lovitură de stat", dar lumea râde. Scriu la ambasade că ţara e-n pericol, dar până acum a reacţionat doar Ambasada UK, care le-a dat un mesaj cu corupţia prin ricoşeu. Se victimizează că Putin le vrea capul, dar americanii tac cu subînţeles. Oare măcar ştiu de ce nu le merge? Oare ei văd că pe fruntea lor scrie "CORUPŢIE" şi "MOSCOVA"?".

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.