Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor a dat aviz negativ în dosarul Ponta

Palatul Parlamentului
Palatul Parlamentului (Epoch Times România)

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat luni aviz negativ pentru începerea urmăririi penale a premierului Victor Ponta. Comisia a votat în acest sens cu 7 voturi "pentru", 18 "împotrivă" şi o abţinere.

Marţi, la ora 10:00, Victor Ponta se va prezenta în faţa colegilor săi deputaţi pentru a-şi susţine punctul de vedere în legătură cu acuzaţiile aduse de procurorii DNA.

Premierul Victor Ponta a fost pus sub acuzare vineri pentru patru infracţiuni distincte în dosarul Şova, trei săvârşite în calitate de avocat (fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani) şi una în calitate de şef al Executivului (conflict de interese).

Dacă pentru primele trei s-a declanşat deja urmărirea penală, pentru infracţiunea săvârşită în calitate de premier este necesară aprobarea Camerei Deputaţilor.

Dacă va veni această aprobare din partea Camerei, preşedintele Klaus Iohannis poate dispune suspendarea din funcţie a premierului Victor Ponta.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne