Cătălin Predoiu: "Statul lui Ponta este mafia care a urcat de la colţul blocului"

Cătălin Predoiu
Cătălin Predoiu (Epoch Times România)

"Statul lui Ponta este mafia care a urcat de la colţul blocului la etajele superioare ale Palatului Victoria!", opinează prim vicepreşedintele PNL, Cătălin Predoiu în replică la declaraţiile lui Victor Ponta care i-a ameninţat luni, pe liderii opoziţiei, cu sesizare penală, dacă vor scoate oamenii în stradă.

"Victor Ponta, prim-ministru al României, îi ameninţă cu represalii pe cei care doresc să protesteze împotriva Guvernului:
românilor care vor să iasă în stradă le promite insinuant o ciomăgeală: “Am înţeles că ei aduc 1.000 de oameni, noi putem aduce 10.000, dacă ei aduc 10.000, noi putem aduce 100.000” iar liderilor PNL care au anunţat organizarea unui protest, le promite dosare penale.", acuză Predoiu atitudinea premierului.

În viziunea liderului PNL, statul lui Ponta funcţionează la modul următor:

"i) Ponta face “cel mai cinstit Guvern”, iar 14 miniştri, în frunte cu Ponta, sunt inculpaţi, trimişi în judecată sau condamnaţi; ii) Ponta promite justiţie independentă, iar partidul pe care îl conduce mutilează Codul penal; iii) Ponta cere dosare penale, iar ministrul Justiţiei se face folositori cu ameninţări suplimentare, în timp ce Procurorul general ar trebui să se execute; iv) Ponta vrea să copieze, iar Guvernul desfiinţează instituţia care constată plagiatul; v) Ponta vrea să privatizeze CFR şi Oltchim cu prieteni politici, iar oamenii rămân fără locuri de muncă; vi) Urmărit penal, Ponta vrea să rămână şef la Guvern, iar ministrul Justiţiei sugerează procurorilor şi judecătorilor că Ponta este nevinovat; vii) Ponta vrea linişte în ţară, iar românii care vor să se exprime liber în stradă sunt ameninţaţi cu contramanifestaţii."

"Statul lui Ponta este mafia care a urcat de la colţul blocului la etajele superioare ale Palatului Victoria. Statul lui Ponta este nebunia ajunsă la şefia Guvernului. Statul lui Ponta este un stat de lumea a treia, unde democraţia, regulile şi bunul simţ sunt cuvinte şi practici necunoscute.", continuă Cătălin Predoiu.

În viziunea liberalului, nu mai există nicio îndoială că schimbarea Codului penal, destructurarea DNA (prin comasare cu DIICOT sau prin alte forme), ameninţările pe faţă la adresa magistraţilor, ameninţările la adresa opoziţiei, practicile nedemocratice, furtul neîngrădit din bani publici sunt realitate sau pe cale de a deveni realitate.

"Drumul pe care ne duce Ponta este un drum în contradicţie totală cu drumul democratic al România. Ponta a devenit principala ameninţare la adresa securităţii şi stabilităţii României. Interesul naţional este echivalent în acest moment cu demisia lui Ponta. Nu există altă cale şi altă rezolvare.", concluzionează liberalul.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne