Cătălin Predoiu: ”Fondul Moldova poate să combine latura privată şi demersul public” (video)

”Se pune întrebarea ce fel de bani vor intra în acest fond: publici sau privaţi? Unde merg investiţiile? Există voinţa de a deschide pieţele din R.Moldova pentru investiţii din România şi pentru a lansa programe de privatizare?”, a declarat ieri liderul liberal.
Catalin Predoiu
Catalin Predoiu (Florin Chirila/Epoch Times)
Se încarcă player-ul...

”Avem o datorie morală de tip naţional faţă de R.Moldova şi una instituţională de tip comunitar, derivată din calitatea de membru al UE de a promova coerent politicile Uniunii în vecinătatea estică. Guvernul Ponta a dat multiple probe de incoerenţă în raport cu Republica Moldova din această perspectivă”, a explicat prim-vicepreşedintele PNL în cadrul dezbaterii ”Fondul Moldova - Planul Marshall al României pentru Republica Moldova”, organizată joi de Fundaţia Universitară a Mării Negre şi SAR.

”Avem interesul ca Republica Moldova să fie fondată pe aceleaşi valori ca şi România, economie de piaţă reală, nu una monopolizată şi pervertită, democraţie reală, nu oligarhie, justiţia să fie reformată, să existe o presă liberă şi o separaţie a puterilor, Parchetul să fie desovietizat. Nu venim însă de pe poziţia de a da lecţii, ci vrem să construim împreună o compatibilitate de instituţii şi mecanisme, care ar putea să fie piatra de temelie pentru o viitoare integrare”, a precizat Predoiu.

În opinia sa, nu este suficient să ai Fondul la dispoziţie, ci trebuie să existe şi nişte condiţii de tip economic pentru aceste investiţii şi condiţii de integritate în companiile-ţintă.

Liderul liberal a pledat pentru menţinerea ştachetei reformelor în Republica Moldova, în ciuda eşecului ţării de a adera la UE, astfel încât banii să nu fie deturnaţi şi să ajungă la cetăţeni. De asemenea, contraperformanţa unor partide care au eşuat în integrarea R.Moldova în UE nu înseamnă că alte partide n-ar putea reuşi, consideră Predoiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne