"În România se face vaccinarea obligatorie împotriva antraxului a tuturor speciilor receptive, şi astfel se previne apariţia de îmbolnăviri la om. În acest an, campania de vaccinare împotriva antraxului a fost demarată în ţara noastră la începutul lunii mai, înainte ca animalele să fie scoase la păşunat. Imunizarea se face pentru toate cabalinele, bovinele, caprinele şi ovinele, indiferent de sexul animalelor, după împlinirea vârstei de o lună", scrie ANSVSA într-un comunicat de presă transmis vineri la Mediafax.
Carnea cu antrax din Ungaria nu a afectat consumatorii români
alte articole
Cazurile de antrax depistate în Ungaria, apărute în urma consumului de carne de la animale sacrificate într-o fermă de lângă Budapesta, nu au implicaţii asupra sănătăţii consumatorilor din România, a transmis Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).
Primul caz de antrax din Ungaria ar fi apărut în urma sacrificării ilegale a unor bovine, într-o fermă situată la 160 de km de Budapesta, iar persoanele ar fi contractat boala în timpul sacrificării ilegale.
Totodată, Autoritatea Sanitară a precizat că nu există nicio notificare de antrax pe Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje.
Cinci persoane din Tiszafured, din estul Ungariei, au fost spitalizate din cauza simptomelor unei infecţii cu antrax, au transmis autorităţile în domeniul siguranţei alimentare.
În România se face vaccinarea obligatorie împotriva antraxului a tuturor speciilor receptive
În timpul unui control la faţa locului s-a constat prezenţa bacteriei Bacillus anthracis, care provoacă infecţia cu antrax în carne congelată, la fermă, a anunţat Autoritatea ungurească pentru Siguranţă Alimentară (Nehib).
Antraxul este infecţia produsă de Bacillus anthracis, transmisibilă de la animale erbivore la om.