Canicula face ravagii în Grecia. O turistă americană a fost găsită moartă, alte trei persoane sunt date dispărute

Turişti vizitează Templul Partenon de pe Acropolele din Atena, Grecia. (LOUISA GOULIAMAKI / AFP / Getty Images)
Redacţia
17.06.2024

Grecia se confruntă cu temperaturi de vară neobişnuit de ridicate, iar canicula face victime în rîndul turiştilor veniţi să-şi petreacă vacanţa pe insulele greceşti. Trupul unui turist din Statele Unite a fost găsit pe o plajă de pe insula grecească Mathraki, în apropiere de Corfu, au anunţat duminică autorităţile, potrivit DW.

Este cea mai recentă descoperire sumbră dintr-o serie de incidente cu turişti străini morţi sau dispăruţi în Grecia în ultimele săptămâni.

Sâmbătă, un olandez în vârstă de 74 de ani a fost găsit mort de către pompieri în Samos, la mai puţin de o săptămână după ce celebrul prezentator TV britanic Michael Mosley a fost găsit fără viaţă pe insula Symi. Michael Mosley se plimba pe insula Symi când a fost dat dispărut.

Mai mulţi turişti dispăruţi

Autorităţile din Mathraki au declarat că trupul turistului american a fost găsit duminică, de către un alt turist, pe o plajă stâncoasă, destul de îndepărtată.

Gazda sa, un prieten greco-american, a anunţat joi dispariţia acestuia. El a fost văzut ultima dată marţi la o cafenea în compania a două turiste.

Vineri, două turiste franceze au fost date dispărute pe Sikinos, o insulă izolată din Ciclade, în Marea Egee. Cele două femei, în vârstă de 64 şi 73 de ani, plecaseră de la hotelurile lor respective pentru a se întâlni.

Temperaturi în creştere

Grecia se confruntă cu temperaturi neobişnuit de ridicate în acest sezon turistic. Majoritatea turiştilor dispăruţi sau decedaţi încercau să facă drumeţii sub soarele arzător.

Grecia a înregistrat temperaturi care au atins 43 de grade Celsius în multe zone ale ţării în prima săptămână din iunie.

Potrivit meteorologilor, acesta a fost cel mai timpuriu val de căldură înregistrat vreodată.

Autorităţile din Atena au închis Acropole, cea mai vizitată atracţie a Greciei, de două ori în această săptămână, în timpul celor mai fierbinţi ore ale zilei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor