Călin Popescu Tăriceanu, numit din nou şef al Senatului

Deşi este trimis în judecată într-un dosar penal şi riscă oricând o condamnare, Tăriceanu a fost ales din nou preşedinte al Senatului. Ca şi prima dată, Tăriceanu datorează şi acest nou mandat aliaţilor de la PSD.
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Cu 87 de voturi ”pentru”, partenerul lui Dragnea de guvernare, Călin Popescu Tăriceanu a fost numit în funcţia de preşedinte al Senatului. Tăriceanu, care primeşte astfel cel de al doilea mandat pe mâna PSD a fost unica propunerea a social democraţilor şi ALDE şi singura nominalizare a celor două formaţiuni aliate pentru această funcţie.

Potrivit news.ro, împotriva numirii lui Tăriceanu, care reamintim, este trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, au votat 40 dintre senatorii prezenţi. Din totalul de 136 de senatori, doar 127 au votat, iar două voturi au fost declarate nule.

Odată (re)ales preşedinte al Senatului pe mâna aliaţilor săi din PSD, Călin Popescu Tăriceanu a criticat rolul "decorativ" pe care l-au avut până în prezent comisiile parlamentare de control ale "instituţiilor de forţă" pe care le-a acuzat că "au acţionat ca şi cum puterea lor nu are limită".

"În mandatul trecut de prea multe ori o prea mare parte a parlamentarilor a tăcut" iar "multe instituţii de forţă au acţionat ca şi cum puterea lor nu are limite", a declarat Tăriceanu, citat de Hotnews, după votul prin care a fost reconfirmat preşedinte al Senatului.

Nu în ultimul rând, Tăriceanu a criticat "rolul decorativ al unor comisii parlamentare de control ale instituţiilor de forţă" cerând ca "acest lucru trebuie să se schimbe" astfel încât parlamentul să nu se mai simtă "timorat".

Liderul ALDE a pledat şi pentru o "reglementare mai strictă a acestor activităţi şi instituţii", inclusiv prin legea privind înfiinţarea Autorităţii naţionale pentru interceptarea comunicaţiilor:

"Inclusiv din punct de vedere legislativ, Parlamentul trebuie să îşi asume reglementarea mai strictă a activităţii acestor instituţii şi scoaterea la lumina a unor activităţi pe care acestea le desfăşoară. Inclusiv prin legi cum este cea privind înfiinţarea unei Autorităţi Naţionale pentru Interceptarea Comunicaţiilor"

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne