O zecime dintre "aleşii" ţării, persoane cu probleme penale sau de integritate

Deşi sloganul "Parlament penal, marş la tribunal" a răsunat pe străzi în nenumărate rânduri la proteste, se pare că unele partide tot nu renunţă să trimită în Legislativ oameni cu dosare şi chiar cu condamnări penale.
Protest anti-impunitate parlamentară în Piaţa Universităţii, 23 septembrie 2016
Protest anti-impunitate parlamentară în Piaţa Universităţii, 23 septembrie 2016 (Epoch Times)

Aproape o zecime dintre parlamentarii aleşi pe 11 decembrie au probleme penale şi de integritate, relatează News.ro. Potrivit sursei citate, cei mai mulţi dintre aceştia au intrat în legislativ pe listele PSD şi ALDE, partide ce vor forma majoritatea parlamentară şi vor da şi noul guvern.

Cei mai celebri politicieni cu probleme penale de pe listele celor două partide sunt, culmea, chiar liderii acestora. Astfel, Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare cu suspendare în dosarul fraudării Referendumului din 2012 şi e trimis în judecată şi în dosarul fostei sale soţii, iar Tăriceanu şi el a fost deferit instanţei pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

Alt nume răsunător de titular de dosare de pe lista PSD este predecesorul lui Dragnea la şefia partidului, Victor Ponta, titular a două dosare - Turceni&Rovinari şi Tony Blair.

Lista celor cu probleme continuă cu Ecaterina Andronescu, urmărită penal în dosarul Microsoft pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani, Mirela Furtună, Claudiu Augustin Ilişanu, Ioan Sorin Roman, Ion Mocioalcă, Ion Călin, Ovidiu Aurelian Flori, Laurenţiu Nistor, Cornel Cristian Resmeriţă, Vasile Axinte sau Emilia Arcan, declaraţi incompatibili sau în conflict de interese de ANI.

ALDE, aliatul şi viitor partener de guvernare a PSD, a trimis şi el oameni cu probleme penale în Parlament, unul dintre cei mai cunoscuţi fiind Varujan Vosganian acuzat cândva de subminarea economiei naţionale în dosarul Gaze ieftine pentru Nicolae.

Articolul original poate fi citit aici